Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Πλήρως απομονωμένος ο Ασάντ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/
"Ο Άσαντ βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένος, η διεθνής κοινότητα αξιώνει όλο και περισσότερο με μία φωνή τον άμεσο τερματισμό της βίας", δήλωσε χθες η Βικτόρια Νάλαντ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ εξάλλου γνωστοποίησε χθες ότι η χώρα του δεν εμπιστεύεται πλέον το καθεστώς της Δαμασκού, όπου η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από τις συριακές αρχές έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 2.200 ανθρώπων από το Μάρτιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.



 Το Σάββατο επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησαν "να πάψει να χύνεται αίμα και να ακολουθηθεί η οδός της λογικής, προτού να είναι πολύ αργά".

Παράλληλα Σύροι ακτιβιστές δήλωσαν ότι οι συριακές δυνάμεις σκότωσαν χθες έναν πρώην αξιωματικό, ο οποίος είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον συντονισμό λιποταξιών από τον στρατό στο πλαίσιο του κινήματος αμφισβήτησης. Ο Μοστάφα Σέλιμ Χεζμπολάχ, πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, σκοτώθηκε από πυροβολισμό που δέχθηκε όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε έπεσε σε ενέδρα κοντά στην πόλη Κφαρ Νούμπουλ στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, διευκρίνισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου