Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Συμφωνία μεταξύ ENI και αντικαθεστωτικών

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Ο ιταλικός πετρελαϊκός όμιλος Eni υπέγραψε σήμερα συμφωνία με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, το πολιτικό όργανο των Λίβυων αντικαθεστωτικών, προκειμένου να ξαναρχίσει τις δραστηριότητές του στη Λιβύη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου.

Συμφωνία μεταξύ ENI και αντικαθεστωτικών



Η συμφωνία αυτή, η οποία είχε ανακοινωθεί την Πέμπτη από τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι έπειτα από συνάντηση που είχε στο Μιλάνο με τον δεύτερο στην ιεραρχία των Λίβυων αντικαθεστωτικών Μαχμούντ Τζιμπρίλ, υπεγράφη σήμερα στη Βεγγάζη και "ενισχύει τη συνεργασία στη Λιβύη ανάμεσα στον Eni και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο", διευκρινίζει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας αυτής, ο Eni και το πολιτικό όργανο των εξεγερμένων "δεσμεύονται να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια πλήρη και ταχεία επανάληψη των δραστηριοτήτων του Eni στη χώρα και να υλοποιήσουν ό,τι είναι απαραίτητο για να ξαναρχίσει η λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Greenstream" που συνδέει τη Λιβύη με την Ιταλία, αναφέρει ο Eni.
Ο Eni θα βοηθήσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να κάνει μια αποτίμηση της κατάστασης των ενεργειακών υποδομών στη χώρα προκειμένου να καθοριστούν οι επεμβάσεις που απαιτείται να γίνουν για να ξαναρχίσουν οι δραστηριότητες παραγωγής.
Ο ιταλικός όμιλος δεσμεύτηκε εξάλλου να "κάνει μία πρώτη παράδοση διυλισμένων πετρελαϊκών προϊόντων στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, για να συμβάλει στις ουσιαστικές και άμεσες ανάγκες του λιβυκού πληθυσμού", καταλήγει ο όμιλος στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου