Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ακόμα διαφεύγει... NATO: Ο Καντάφι ελέγχει ακόμα δυνάμεις στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=142487

Ο Μουάμαρ Καντάφι, που ακόμα διαφεύγει, διατηρεί την ηγεσία δυνάμεων που παραμένουν πιστές σε αυτόν στη χώρα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του NATO, ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.


Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της επιχείρησης της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Λιβύη, ο καναδός συνταγματάρχης Ρολάντ Λαβουά, είπε ότι ο Καντάφι διαθέτει ακόμα «την δυνατότητα να παραμένει ηγέτης και να διατηρεί τον έλεγχο στρατευμάτων, των κινήσεών τους, και των όπλων που διαθέτουν, που συμπεριλαμβάνουν και πυραύλους εδάφους - εδάφους».

Από την πλευρά του, ένας ανώτατος αξιωματούχος των εξεγερμένων δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Μουάμαρ Καντάφι σκοτώθηκε, όπως και ένας από τους γιους του, ο Χάμις.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω αυτή την πληροφορία», δήλωσε ο «υπουργός» Εσωτερικών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, 'Αχμεντ Ντάρατ, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Αμπντάλα Σενούσι σκοτώθηκε όπως και ο Χάμις Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου