Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ Μέρκελ: Αναγκαία η σύγκλιση στην ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63341413
Υπέρ μιας μεγαλύτερης σύγκλισης των οικονομικών πολιτικής των χωρών-μελών της ευρωζώνης τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μπορούτ Παχόρ.

Χαμογελαστοί Μέρκελ και Παχόρ στο κέντρο της Λιουμπλιάνας
Χαμογελαστοί Μέρκελ και Παχόρ στο κέντρο της Λιουμπλιάνας
"Το ευρώ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό πρόγραμμα, αλλά επίσης και πολιτικό", δήλωσε η καγκελάριος, σε συνέντευξη Τύπου, στη Λιουμπλιάνα, υπερασπιζόμενη την ιδέα μιας οικονομικής διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ, όπως συμφωνήθηκε και προτάθηκε στα μέσα Αυγούστου, σε σύμπνοια με τη Γαλλία.
Παρίσι και Βερολίνο έχουν ταχθεί υπέρ μιας οικονομικής διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ, ενός φορολογικού κανόνα, ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και μιας φορολογικής σύγκλισης.
"Το να συζητάμε δεν αρκεί, πρέπει να λάβουμε μέτρα όπως το κάνει η Γαλλία θέτοντας ως στόχο την επιβολή φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα (εταιρείες) ευθυγραμμισμένου με τους κανόνες που ισχύουν στη Γερμανία", είπε.
Από την πλευρά του ο Σλοβένος πρωθυπουργός έχει στηρίξει τη γαλλογερμανική πρωτοβουλία η οποία δεν έχει εξασφαλίσει ομοφωνία στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας την "βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση".
Στην κοινή δήλωσή τους, η Μέρκελ και ο Παχόρ επιβεβαίωσαν σήμερα τη βούλησή τους "να ενισχύσουν από κοινού τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ" και να διευρύνουν τη διμερή συνεργασία.
Συζήτησαν επίσης τις προοπτικές για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία δεσμεύεται ενεργά η Σλοβενία, μέλος της ΕΕ από το 2004 και της ζώνης του ευρώ από το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου