Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΣΕΣ ΜΑΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝΕ ΜΠΑΪΡΑΙΜΙ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 29-8-2011

Oι Κούρδισες μάνες δεν γιορτάζουν μπαϊράμι
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Οι Μητέρες της Ειρήνης λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου φέτος δεν θα γιορτάσουν το μπαϊράμι. Οι γυναίκες που θέλανε να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο λύκειο Γαλατάσεράι, μετά την επέμβαση της αστυνομίας άρχισαν την καθιστική τους διαμαρτυρία στο πάρκο Ομέρ Χαγιάμ. Δίπλα τους οι βουλευτές του BDP – Τουντζέλ και Οντέρ.



 Η 24ωρη ειρηνική διαμαρτυρία που θα έκανε η Πρωτοβουλία Μητέρες της Ειρήνης μπροστά στο λύκειο Γαλατάσεράι, εμποδίστηκε με απόφαση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης. Οι Μητέρες της Ειρήνης σταματήθηκαν από την αστυνομία στην είσοδο της οδού Μεσρουτιγιέτ , ενώ αποκλείστηκαν και όλοι οι οδοί που οδηγούσαν στην πλατεία. Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του BDP Σεμπαχάτ Τουντζέλ συνομίλησε με αστυνομικούς, αλλά όταν λόγω της σκληρής τους στάσης δεν υπήρξε αποτέλεσμα, άρχισε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο οδόφραγμα.
Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρία φώναξαν συνθήματα όπως ¨Τα δάκρυα των μανάδων θα πνίξουν τους δολοφόνους¨ και ¨Όλες είμαστε μάνες, όλες ειρήνη θέλουμε¨.

……………………
Αργότερα μιλώντας εκ μέρους της Πρωτοβουλίας η Τζεμιλέ Ακγκιούν, τόνισε πως το κράτος δεν επιδεικνύει ανοχή στην διαφορετικότητα και ότι από αυτή τη κατάσταση ζημιώνονται περισσότερο οι μανάδες και τα παιδιά τους. Η Ακγκιούν τόνισε πως μετά τις απειλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν άρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις οποίες μεταξύ άλλων έχασαν την ζωή τους και πολίτες, και είπε πως ¨Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να σταματήσει τις πολεμικές κραυγές¨.
Ανέφερε πως το γεγονός πως δεν επιτρέπεται στον ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν να συναντηθεί με τους δικηγόρους του, αυξάνει τις υποψίες πως το κράτος ετοιμάζεται για μαζικό πόλεμο, και πρόσθεσε : ¨Πρέπει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και να σταματήσουν οι σκοτωμοί. Πόσοι ακόμη Τούρκοι και Κούρδοι πρέπει να πεθάνουν για να αντιληφθούνε ότι το Κουρδικό θέμα δεν μπορεί να επιλυθεί όταν το εκλαμβάνουν ως ¨τρομοκρατία¨ ; ¨.
Μερικά από τα ερωτήματα που απηύθυναν οι Μητέρες της Ειρήνης προς τον Ερντογάν ήταν : Κύριε πρωθυπουργέ την δίκαιη αντίδραση σας για αυτά που γίνονται σε βάρος πολιτών της Συρίας, μπορείτε να την δείξετε και για τα κομματιασμένα βρέφη των Κούρδων που ήταν καθοδόν ; Μήπως ανέχεστε αυτούς τους θανάτους ;¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου