Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Iσπανία: Ταραχές στη Μαγιόρκα μετά το θάνατο Νιγηριανού

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Iσπανία: Ταραχές στη Μαγιόρκα μετά το θάνατο Νιγηριανού
Δεκάδες αστυνομικοί πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες σήμερα σε μια πολυεθνική γειτονιά στην Πάλμα, πρωτεύουσα του νησιού Μαγιόρκα, πολυσύχναστου τουριστικού προορισμού στην Ισπανία, μετά τα επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν Ρομά και νιγηριανοί μετανάστες.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, υπήρξαν πέντε προσαγωγές.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα επεισόδια, που ξέσπασαν την Δευτέρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pa?s.

Μια ομάδα νιγηριανών μεταναστών κατηγόρησαν μέλη της μειονότητας των Ρομά ότι έσπρωξαν από ένα μπαλκόνι έναν συμπατριώτη τους, ο οποίος έχασε τη ζωή του. Η αστυνομία ανέφερε πως είναι πιθανόν να επρόκειτο για δυστύχημα και ο άνδρας να έπεσε όταν προσπάθησε να περάσει από ένα μπαλκόνι σε ένα άλλο.

 Εξοργισμένοι Νιγηριανοί κατηγόρησαν την αστυνομία διότι δεν συνέλαβε τον άνθρωπο που κατηγορούν για το θάνατο του άνδρα και άρχισαν ταραχές οι οποίες διήρκεσαν πάνω από τρεις ώρες. Δεκάδες αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και περιουσιακά στοιχεία καταστράφηκαν. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσει τους συμμετέχοντες στις ταραχές.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη συνοικία Σον Γκοτλέου, όπου σχεδόν το 40% των κατοίκων είναι ξένοι υπήκοοι. Στην περιοχή ξέσπασαν επεισόδια βίας ανάμεσα σε Νιγηριανούς και Ρομά το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου