Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

«Ο εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ κάνει ρεπορτάζ στην Ελλάδα»

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

«Πώς συνεχίζεται με θράσος η φοροδιαφυγή στα ελληνικά νησιά» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Kronen-Zeitung, που φιλοξενεί δηλώσεις του εκπροσώπου του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, Thomas Schmied. Ο τελευταίος αναφέρει στην εφημερίδα μετά το ταξίδι του στη Νάξο πως δεν πήρε απόδειξη ούτε από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεινε, ούτε από εστιατόρια ούτε από οδηγούς ταξί.


Με αφορμή τις δηλώσεις του Schmied, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, Michael Spindelegger, δήλωσε στην Kronen-Zeitung ότι «δικαίως είμαστε πολύ ανήσυχοι για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν δείγματα ότι η χώρα έχει πάρει το μάθημά της και αυτή η προχειρότητα δεν πρέπει να συνεχιστεί», φέρεται να δήλωσε ο Spindelegger, προσθέτοντας ότι αν δοθούν περεταίρω χρήματα στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρχει και ο απαραίτητος έλεγχος, και αν χρειαστεί, θα σταματήσει η παροχή του δανείου, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών.
Στο μεταξύ, ένα άλλο δημοσίευμα της Hannoversche Allgemeine, με τίτλο «Η Αθήνα εξαρτημένη για 15 χρόνια ακόμα από τον κορβανά της ΕΕ», αναφέρει πως εδώ και μία εβδομάδα βρίσκεται στην Αθήνα η τρόικα εκπροσώπων της Ευρωπϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, για να ελέγξει την εφαρμογή των διεθνώς συμφωνηθέντων μέτρων εξυγίανσης. Ακόμη δεν έχει συντάξει την έκθεση αξιολόγησης, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισε είναι πράγματι τρομακτικές: Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, που κυκλοφόρησαν χθες στο Βερολίνο, το νέο, διαφιλονικούμενο ακόμη στη Βουλή, πακέτο διάσωσης της Ευρωζώνης δεν επαρκεί «με καμία δύναμη».

Συμπέρασμα
: Η Ελλάδα θα εξαρτάται «τουλάχιστον για 15 χρόνια» ακόμα από τον κορβανά της ΕΕ – για να μην πούμε περισσότερα. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μετά από ερώτηση, αντέδρασε με την επισήμανση ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη δήλωση των Βρυξελλών.
Σ’ αυτό το ζοφερό φόντο εξελίσσεται στη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) μια συζήτηση για την Ευρώπη, που για πρώτη φορά πηγαίνει πολύ πέρα από τα οικονομικά πακέτα διάσωσης. Η αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών και υπουργός Εργασίας Ursula von der Leyen, στη συνέντευξή της στο SPIEGEL, ζητά να δημιουργηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.
Αντίθετος σε κάτι τέτοιο εμφανίστηκε όμως ο πρόεδρος του CSU Horst Seehofer, που αρνείται την εκχώρηση οιωνδήποτε κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

1 σχόλιο:

  1. Ψεύτης με αποδείξεις ο Αυστριακός που μας βρίζει | πολιτικη | ethnos.gr 11-9-2011

    ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Δείτε το:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63371156

    ΑπάντησηΔιαγραφή