Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Γιωργάλλας : ‘Οι πρώτες ακροάσεις επιβεβαιώνουν τις πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
GIORGALLAS MICHALIS Γιωργάλλας : Οι πρώτες ακροάσεις επιβεβαιώνουν τις πολιτικές ευθύνες της ΚυβέρνησηςΟι πρώτες καταθέσεις στην ερευνητική επιτροπή απεκάλυψαν ακόμη περισσότερο τις βαριές πολιτικές ευθύνες του Προέδρου Χριστόφια και των συνεργατών του για την τραγωδία στο Μαρί, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Μιχάλης Γιωργάλλας σχολιάζοντας την πρώτη ημέρα των δημοσίων ακροάσεων ενώπιον της Ανεξάρτητης Ανακριτικής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Πόλυ Πολυβίου.



Ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι οι πρώτοι μάρτυρες επιβεβαίωσαν την απροθυμία της Κυβέρνησης να δεχτεί έλεγχο του φορτίου από τον ΟΗΕ και απεκάλυψαν ότι ο κίνδυνος καταστροφής των εγκαταστάσεων της ΑΗΚ είχε παραγνωριστεί τελείως, παρά τις εκτιμήσεις που υπήρχαν για μια πιθανή έκρηξη του φονικού φορτίου.
«Ειδικότερα η κατάθεση του τελούντα σε διαθεσιμότητα Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Νικόλα Αιμιλίου, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια ασκώντας μια κοντόφθαλμη εξωτερική πολιτική με ιδεοληψίες στόχευε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Συρίας παρά τα αιτήματα των Ηνωμένων Εθνών για έλεγχο του φορτίου», είπε ο κ. Γιωργάλλας.
Πρόσθεσε ότι οι ολέθριες συνέπειες της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου και οι καταστροφικές επιπτώσεις της στην οικονομία, στην αξιοπιστία του κράτους και στο ηθικό του λαού, υποχρεώνουν τον Πρόεδρο Χριστόφια να δεσμευτεί δημόσια από τώρα ότι το τελικό πόρισμα της Επιτροπής θα δοθεί αυτούσιο στη δημοσιότητα.
Αναφέρει τέλος ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα θεωρεί ότι το πόρισμα Πολυβίου δεν διέπεται από κανένα απόρρητο και ως εκ τούτου όταν ολοκληρωθεί πρέπει να δοθεί αυτούσιο στη δημοσιότητα, αφού μόνο έτσι θα διασφαλιστεί ότι η Κυβέρνηση θα μείνει μακριά από επιλεκτικές διαρροές στοιχείων του πορίσματος που θα στοχεύουν στην πολιτική προστασία ατόμων που ευθύνονται για την τραγωδία στο Μαρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου