Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Διαβουλεύσεις πριν την άφιξη του αντικαγκελάριου Ρέσλερ Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε την Τετάρτη με τον κ. Βενιζέλο

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/
Με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο συναντάται το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου ενημερώνεται για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, ενώ υπάρχει προετοιμασία και για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, στις 17 και 18 Οκτωβρίου.


Η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Βενιζέλο πραγματοποιείται λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη στην Αθήνα του Γερμανού αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος κατά πληροφορίες κομίζει σχέδιο για τη διαδικασία της «ελεγχόμενης πτώχευσης».

Ο κ. Ρέσλερ αναμένεται στην Αθήνα την Πέμπτη, επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε την Τρίτη το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με δική της πρωτοβουλία, μία ημέρα μετά την συνεδρίαση του Eurogroup και λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, η κυρία Μέρκελ δεν ανακοίνωσε κάτι καινούργιο και η συνομιλία των δύο ηγετών περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, καθώς και την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου