Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Goldman Sachs:Υποβάθμισε τις προβλέψεις για την οικονομία της Ε.Ε. Εκτιμά ότι η ζώνη του ευρώ θα εισέλθει σε ύφεση το τέταρτο τρίμηνο του 2011

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Aθήνα

Σε υποβάθμιση των προβλέψεων της για την ευρωπαϊκή οικονομία προχώρησε η Goldman Sachs, εκτιμώντας ότι η ζώνη του ευρώ θα εισέλθει σε ύφεση στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 και πως συνολικά το 2012 θα αναπτυχθεί κατά 0,1%.

 Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα η ευρωπαϊκή κρίση απειλεί την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, μέσω των αυστηρότερων οικονομικών συνθηκών, της μειωμένης διαθεσιμότητας πιστώσεων, καθώς και της ασθενέστερης αύξησης των αμερικανικών εξαγωγών προς την περιοχή. «Ο αντίκτυπος αυτός είναι πιθανό να επιβραδύνει την αμερικανική οικονομία στο χείλος της ύφεσης από τις αρχές του 2012», σημειώνεται σε έκθεση της Goldman Sachs.

Οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν πως κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ θα αποφασισθούν επιπλέον μη συμβατικά μέτρα για την στήριξη της ρευστότητας και θα επανέλθουν τα 12μηνα δάνεια στις τράπεζες, χωρίς να αποκλείεται και επανενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς  καλυπτόμενων ομολόγων.

Η Goldman Sachs αναμένει μια απότομη αύξηση της εξάρτησης των τραπεζών από την ΕΚΤ και την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων ρευστότητας που θα δείχνουν ότι η ΕΚΤ έχει εγκαταλείψει προσωρινά την πολιτική της μείωσης της εξάρτησης των τραπεζών από τη χρηματοδότησή της, καθώς πρακτικά οι τράπεζες δεν έχουν άλλες επιλογές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου