Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

«Πυρά» σε Κίνα και Ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/
Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε από κοινού Κίνα και ευρωζώνη για "τη μετάδοση" στην αμερικανική οικονομία μιας υφεσιακής τάσης, την ώρα που ο ίδιος υπεραμύνθηκε του οικονομικού προγράμματος, που ο πρόεδρος Ομπάμα προωθεί νέες θέσεις εργασίας στις κρατικές υποδομές, συνολικού ύψους 447 δισ.δολαρίων.

"Αρχίζει να κινείται η αμερικανική οικονομία, όμως αιφνίδια προσκρούει στον τοίχο, εξαιτίας της πιθανολογούμενης 'φούσκας' στην κινεζική αγορά των ακινήτων ή, πάλι, με όσα διαβάζουμε για την ευρωζώνη, την προοπτική της μετάδοσης κι όλα τα συμπαρομαρτούντα".


Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, που απευθυνόταν στους μαθητές σχολείου του Λαντ ο' Λέικς, στη Φλόριντα, παρενέβη την ώρα που σύμφωνα με μεγάλη μερίδα οικονομικών αναλυτών πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου κύκλου ύφεσης, αλλά και την ώρα που το ευρώ δίνει μάχη απέναντι στην κρίση του ελληνικού χρέους, η οποία θα μπορούσε να μεταδοθεί μεταγενέστερα σε άλλα μέλη της 17μελούς ευρωζώνης.

Αυτόν τον καιρό, Ομπάμα και Μπάιντεν παρεμβαίνουν δημόσια κατά των φοροαπαλλαγών της εποχής της προεδρίας του Μπους, του νεότερου, επίσης υπέρ των νέων θέσεων εργασίας στις κρατικές υποδομές, ζητώντας το Κογκρέσο να νομοθετήσει άμεσα σε αμφότερες τις κατευθύνσεις.

Τούτο συμβαίνει, συμφωνούν πολιτικοί αναλυτές, την ώρα που υπάρχουν συγκλίνουσες ενδείξεις ότι, η αμερικανική οικονομία χάνει τον βηματισμό της, κλονίζοντας -σε πολλά σημεία του πλανήτη- την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου