Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Χ. Σμιτ: Να τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Να σωθεί η Ελλάδα και το ευρώ ζητά ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, που κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να βοηθήσουν τη χώρα μας. «Να πάρει ο διάολος τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!» δήλωσε ο Χέλμουτ Σμιτ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit».



Ο Σμιτ θεωρεί ότι μια προσωρινή αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας θα ήταν τόσο για τη χώρα όσο και την Ευρώπη μεν «μεγάλη συμφορά, αλλά όχι συμφορά που θα απειλούσε την ύπαρξή τους», τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να σωθεί η Ελλάδα από την ΕΕ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, θα υποχωρούσε η εμπιστοσύνη προς τους «27».
«Το πολιτικό τίμημα θα ήταν πολύ μεγάλο. Γι αυτό, οι χώρες της Ε. Ε. θα πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας.
Επίσης, ο Χέλμουτ Σμιτ δεν παρέλειψε να συγκρίνει την παρούσα ελληνική κρίση με όσα έγιναν στη Γερμανία αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν αναγκάστηκε να δεχθεί οικονομική ενίσχυση από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, χώρες που πριν λίγα χρόνια ήταν εχθροί της. Ο πρώην καγκελάριος επισημαίνει ότι το «παρόν ελληνικό πρόβλημα είναι μικρότερο – και να πάρει ο διάολος τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!»
Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση γερμανικών μέσων ενημέρωσης, όπως το Spiegel και η Bild που με τους τίτλους τους φοβίζουν τους Γερμανούς πολίτες για τις καταθέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου