Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πηγή Τρόικας: Πιθανή, αλλά όχι εξασφαλισμένη η επόμενη δόση για Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Yψηλόβαθμος αξιωματούχος της τρόικας δήλωσε στο Reuters πως η οι ελεγκτές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ μάλλον θα αποφασίσουν υπέρ την αποδέσμευσης της έκτης δόσης για την Ελλάδα, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να την θεωρεί δεδομένη και θα πρέπει να δείξει ότι εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.



"Σημειώνουμε πρόοδο, αλλά με αργούς ρυθμούς. Ο βασικός λόγος είναι ότι (η κυβέρνηση) χρειάζεται περισσότερο χρόνο", δήλωσε την Τετάρτη το στέλεχος της τρόικας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
"Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κλείσει κανένα από τα κεφάλαια".
Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να μην καταβληθεί η επόμενη δόση, ύψους 8 δις ευρώ, ο αξιωματούχος είπε: "Υπάρχει πάντα κίνδυνος, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Αλλά πιστεύω ότι εν τέλει θα τα καταφέρουμε".
Ο αξιωματούχος τόνισε πως έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2012, αλλά δεν έχουν συζητηθεί το 2013 και το 2014. "Προχωρούμε χωρίς προβλήματα όσον αφορά τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει το δημοσιονομικό κομμάτι. Σημειώνεται πρόοδος για το 2012, αλλά δεν έχουμε ακόμη συζητήσει για το διάστημα 2013-2014", είπε ο αξιωματούχος.
Όσον αφορά το έλλειμμα του 2011, η τρόικα δεν έχει ολοκληρώσει την έκθεση της, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τις επιπτώσεις των πρόσφατων μέτρων.
Η πηγή της τρόικας απέδωσε την καθυστέρηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην μη έγκαιρη σύσταση του ταμείου αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.
Επίσης ο αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters, πως η τρόικα ελπίζει σε μεγαλύτερη συγκέντρωση του ελληνικού τραπεζικού κλάδου.
Ο αξιωματούχος είπε ότι δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η επιθεώρηση της τρόικας και πότε αυτή θα παραδώσει την έκθεσή της. Την Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν αναβολή της έκτης δόσης μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου