Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Νέες πιέσεις στα spreads Ελλάδας και Iταλίας "δια χειρός" Moody΄s

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Ανοδικά συνεχίζει να κινείται την Τετάρτη το spread του ελληνικού δεκαετούς, στον απόηχο της υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας από τον οίκο Moody’ s και καθώς διατηρείται το κλίμα έντονων ανησυχιών για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Η Moody΄s υποβάθμισε σήμερα κατά τρεις βαθμίδες την αξιολόγηση των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας σε A2 από Aa2 προηγουμένως, ενώ επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση στο Prime-1. Το outlook είναι αρνητικό. Παράλληλα, ο οίκος προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες υποβαθμίσεις χωρών της ευρωζώνης.

Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού ομολόγου βάσης bund, διαμορφώνεται στις 2.144 μ.β. την Τετάρτη, κατά 5,62 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης. Την ίδια ώρα, ανοδικά κινείται και το ιταλικό spread στις 378 μ.β., κατά 2 σχεδόν μονάδες βάσεις υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.


Αντίθετα, πτωτικά κινούνται την Τετάρτη τα spreads Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας στις 593 μ.β. (-3,72 μ.β.), 944 μ.β. (-2,97 μ.β.) και 333 μ.β. (-0,42 μ.β.), αντίστοιχα.

Τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας χωρών της ευρωζώνης διαμορφώνονται ως εξής: Πενταετή CDS Ελλάδας στις 5.736 μ.β., Ιρλανδίας στις 723 μ.β., Πορτογαλίας στις 1.149 μ.β. και Ιταλίας στις 483 μ.β.

Συνεχίζουν να διευρύνονται τα spreads Βελγίου

Διατηρεί και την Τετάρτη τις ανοδικές τάσεις το spread του Βελγίου, καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες γύρω από την Γαλλοβελγική Dexia παρά τις συζητήσεις για συντονισμένη ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, το βελγικό spread ενισχύεται κατά 11 μ.β. την Τετάρτη στις 218,5 μ.β., οδεύοντας προς το υψηλό έτους στις 229 μ.β., όπως σημειώνει trader της αγοράς ομολόγων.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου