Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

2,5 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ «Ναι» από Υπουργικό στο ρωσικό δάνειο

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία για την παραχώρηση δανείου από τη Ρωσική Ομοσπονδία στην Κυπριακή Δημοκρατία, ύψους 2.5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με ετήσιο επιτόκιο 4,5%, διάρκειας 4,5 χρόνων, δήλωσε μετά την τετράωρη και πλέον συνεδρία του σώματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Το Υπουργικό, ανέφερε, εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών ''να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και δέουσες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο κρατών το συντομότερο δυνατό''.

Οι βασικοί όροι του δανείου, είπε, είναι: 1) Η ονομαστική αξία του δανείου είναι 2,5 δισ. ευρώ, 2) Το ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο είναι 4,5%, 3) Η διάρκεια του δανείου είναι 4,5 χρόνια. ''Και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατίας έχει δικαίωμα πρόωρης αποπληρωμής του δανείου χωρίς την επιβολή οποιωνδήποτε επιβαρύνσεων''.

Η υλοποίηση της συμφωνίας αυτής σε συνδυασμό με τα μέτρα διασφάλισης της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής σταθερότητας, αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για την Κύπρο.


Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

05/10/2011 - 17:28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου