Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

DAVUTOĞLU ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
«Πρώτη προτεραιότητα για μας είναι η διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας και των πολιτών μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, δήλωσε ότι στο πλαίσιο του Συστήματος Αντιπυραυλικής Άμυνας που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στη Malatya, δεν θα ενεργοποιηθεί καμία διαδικασία εν αγνοία της Τουρκίας και δεν θα διοχετευθούν πληροφορίες σε οποιαδήποτε χώρα.


Ο υπουργός Davutoğlu από την Ολομέλεια της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, απάντησε σε κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με το σύστημα το οποίο η κοινή γνώμη ονομάζει αντιπυραυλική ασπίδα.
«Πρώτη προτεραιότητα για μας είναι η διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας και των πολιτών μας. Οι συμπατριώτες μας στη Malatya, να είναι βέβαιοι ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα».
Αυτό επεσήμανε ο Ahmet Davutoğlu, προσθέτοντας ότι σε σχέση με τις επιπτώσεις αυτού του συστήματος πάνω στο περιβάλλον, εργάστηκαν όλοι οι φορείς και χαρακτηριστικά είπε:
«Δεν υπάρχει θέμα διασποράς στην ατμόσφαιρα. Εάν δεν το φιλοξενούσε η Τουρκία, ο κίνδυνος διασποράς θα ήταν μεγαλύτερος ακόμα και στην περίπτωση επίθεσης σε άλλη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου