Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Βίντεο ντοκουμέντο: ΜΑΤ χτυπούν αλύπητα πεσμένο διαδηλωτή - Επιχείρηση της αστυνομίας περιόρισε τους κουκουλοφόρους στο μετρό


Από το newsit

 - Απομάκρυναν τους ευζώνους από τον άγνωστο στρατιώτη
- Για ώρα άφησαν τους διερχόμενους οδηγούς στο... έλεος της μοίρας τους! Δείτε video
- Τουλάχιστον δυο οι τραυματίες - Καταγγελίες για ρίψη χημικών μέσα στο Μετρό
- Δείτε on camera τη σύλληψη κουκουλοφόρου
- Χημικά των ΜΑΤ σε εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ γιατί έσπρωξαν το φράχτη
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Σοκάρει η εικόνα που "αιχμαλώτισε" η camera του NewsIt: άνδρες των ΜΑΤ ρίχνουν στο έδαφος διαδηλωτή και τον χτυπούν με τα γκλοπ τους!




Εντύπωση, αν μη τι άλλο, προκαλεί και το γεγονός πως κανείς δεν είχε μπει στη διαδικασία να απαγορεύσει τη διέλευση των αυτοκινήτων από τη λεωφόρο Αμαλίας, ενώ συνεχιζόταν για αρκετή ώρα ο πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ!




Ωστόσο, η Αμαλίας έκλεισε τελικά και άνοιξε μετά από λίγο αφού με επιχείρηση της αστυνομίας οι κουκουλοφόροι περιορίστηκαν μπροστά από το Μετρό στην πλατεία Συντάγματος.






Απλοί πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο άρχισαν να φωνάζουν εξαγριωμένοι προς τα ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί στην είσοδο του Μετρό.






Την ίδια ώρα, απομακρύνθηκαν και οι εύζωνοι από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, κάτι όμως που συνηθίζεται να συμβαίνει συχνά κατά τα τελεταία επεισόδια.






Ένταση επικράτησε και στην είσοδο του Μετρό, επί της Αμαλίας στον Εθνικό Κήπο, όταν τα ΜΑΤ -κυνηγώντας κουκουλοφόρους- επιχείρησαν να μπουν στο σταθμό, αλλά τους σταμάτησε ο κόσμος, που μετέφερε έναν τραυματία! ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών μέσα στο Μετρό!





Πετροπόλεμος, μπουκάλια, μολότοφ και χημικά συνθέτουν το σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας. Κουκουλοφόροι και ΜΑΤ παίζουν... πόλεμο μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ένταση επικράτησε και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Για λίγη ώρα, επικράτησε ηρεμία, αλλά στη συνέχεια υπήρξε ξανά ένταση!



Τουλάχιστον ένας κουκουλοφόρος συνελήφθη, ενώ έγιναν και προσαγωγές.









Πεδίο μάχης η Βασιλέως Γεωργίου
Πεδίο μάχης η Βασιλέως Γεωργίου
Ήδη ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, όταν κουκουλοφόροι του επιτέθηκαν!

Η κατάσταση μύριζε... μπαρούτι από νωρίς, όταν κουκουλοφόροι βρέθηκαν μέσα στην πλατεία Συντάγματος και οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους "φρουρούσαν" από απόσταση.











ΩΡΑ 13:22 Μέσα στην πλατεία Συντάγματος οι κουκουλοφόροι και... γύρω γύρω τα ΜΑΤ
ΩΡΑ 13:22 Μέσα στην πλατεία Συντάγματος οι κουκουλοφόροι και... γύρω γύρω τα ΜΑΤ


Νωρίτερα, στα Προπύλαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί μαθητές και φοιτητές για το πανεκπαιδευτικός συλλαλητήριο, επικράτησε ένταση, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, απωθώντας τους κουκουλοφόρους προς τη Σταδίου, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν μέρος της πορείας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Μετά την ένταση, τα ΜΑΤ συνόδευσαν την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υπό το φόβο νέων επεισοδίων
Μετά την ένταση, τα ΜΑΤ συνόδευσαν την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υπό το φόβο νέων επεισοδίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου