Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Βολές και για τις εξορύξεις Την ε/κ πλευρά κατηγορεί ο Μπαγίς για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Άγκυρα: «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση έχει παίξει το ρόλο του Δούρειου Ίππου κάποιων χωρών που είναι εναντίον της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ε.Ε. και τώρα κάνει το ίδιο και με το Ισραήλ”, ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό “Κανάλι 24”.


Σχετικά με τις εξελίξεις στη Μεσόγειο δήλωσε ότι οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας αποσκοπούν στο να επηρεάσουν την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία. “Η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να πλήξει την ηρεμία στην περιοχή”, υποστήριξε ο κ. Μπαγίς και αναφερόμενος στη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ότι θα υπάρξει και μερίδιο των Τουρκοκυπρίων στο αέριο, είπε: “Πόσο θα είναι το μερίδιο και με ποιο κριτήριο;”

Υπενθυμίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει έξι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε “πόσες από αυτές τις έδωσαν στους Τουρκοκύπριους; Θα μπορούσαν να πουν, δύο ή τρεις από αυτούς του ευρωβουλευτές να τους εκλέξουν οι Τουρκοκύπριοι. Φυσικά και οι Ευρωπαίοι έχουν υπόψη τους τη συμπεριφορά κακομαθημένου των Ελληνοκυπρίων”.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή κυπριακή προεδρία το 2012, ο κ. Μπαγίς είπε “εμείς θέλουμε να δούμε την προεδρία του ενωμένου κράτους που θα δημιουργήσουν η τουρκική πλευρά και η ελληνική με βάση την αρχή της ισότητας” και τόνισε: “Εάν δεν γίνει η ένωση, τότε θα πρέπει να δούμε και το ποιος έχει την ευθύνη. Εάν οι Ευρωπαίοι δώσουν την προεδρία στους Ελληνοκύπριους, που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν ολόκληρο το νησί, εμείς θα συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε σχέσεις με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε”.

Τόνισε παράλληλα ότι “δεν μπορεί να γίνει λόγος για πάγωμα, αφού δεν υπάρχει καμία σχέση με την ελληνοκυπριακή διοίκηση. Και δεν θα υπάρξει -σχέση- όσο συνεχίζουν με το πνεύμα αυτό”.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου