Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πάτρα: Γκέτο μεταναστών και ρομα τα σπίτια που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή της γέφυρας Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς κάθε υπεύθυνο, είναι οι κάτοικοι μιας μεγάλης περιοχής το Ριον. Αίτια είναι όπως καταγγέλλουν, η δημιουργία γκέτο από αλλοδαπους και εισαγόμενους ρομα, σε σπίτια της οδού Τραπεζούντας που βρίσκονται κάτω από την γέφυρα και τα οποία έχουν απαλλοτριωθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, όταν κατασκευαζόταν το μεγάλο έργο.
Οι κάτοικοι κλειδώνονται από νωρίς στα σπίτια τους από τον φόβο που τους προκαλούν οι δεκάδες μετανάστες και εισαγόμενοι ρομα που τα έχουν καταλάβει και κυκλοφορούν συνεχώς στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα μας λένε ότι έχει γίνει εκτεταμένη ρευματοκλοπη, αφού έχουν συνδέσει καλώδια απ ευθείας στις κολώνες της ΔΕΗ, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί και συμπλοκές μεταξύ ρομα και μεταναστών, καθώς οι πρώτοι επιδιώκουν να τους διώξουν από τα σπίτια, προκειμένου σε αυτά να εγκατασταθούν ομόφυλοι τους που συνεχώς καταφθάνουν στην περιοχή.
Οι κλοπές κυρίως σε κοτέτσια και περιβόλια είναι συνεχείς και οι οικονομική ζημία των ιδιοκτήτων τους μεγάλη.
Οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στην γειτονιά είναι άθλιες και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, ενώ είναι συχνές οι περιπτώσεις που οι μετανάστες εμφανίζονται γυμνοί κάνοντας μπάνιο σε δημόσια θέα, μπροστά στα μάτια παιδιών και γυναικών που διαμένουν κοντά τους.
Τέλος  οι κάτοικοι ρίχνουν μεγάλες ευθύνες τόσο στην τοπική ΕΛΑΣ, όσο και στις Δημοτικές και άλλες αρχές της πολιτείας, αφού παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους δεν έχουν επέμβει αποφασιστικά για την λύση του προβλήματος, ενώ ζητούν από τον ιδιοκτήτη των σπιτιών που είναι το Ελληνικό Δημόσιο, να διαφυλάξει την περιουσία του.

ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου