Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Η τηλεδιάσκεψη καθοριστική για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις Αλλαγές στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου εξετάζουν οι Γερμανοί

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=420371&h1=true

Η τηλεδιάσκεψη καθοριστική για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις

 Οικονομικές και ενδεχομένως πολιτικές εξελίξεις κρίνονται στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος με την τρόικα το μεσημέρι της Δευτέρας.


Κατά τη διάρκεια της Κυβερνητικής Σύσκεψης που ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής, παρουσιάστηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στις επαφές της με τους δανειστές και αποτυπώθηκαν στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα βασικά προβλήματα αυτή τη στιγμή συνίσταται στα πολλαπλά σενάρια που έχει επεξεργαστεί και εμφανίζει η γερμανική κυβέρνηση για τις δυνατότητες τροποποίησης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Ενα από τα μεγάλα ζητήματα, είναι ότι το PSI (συμμετοχή των ιδιωτών στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων) δεν έχει προχωρήσει από τη γερμανική πλευρά στον αναμενόμενο βαθμό. Αυτό, σε συνδυαμό με τη δυσπιστία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τη βούληση και τις δυνατότητες της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε εφαρμογή αποφάσεων για την περιστολή των δαπανών του δημοσίου, δημιουργεί την μείζονα εμπλοκή στις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Κατόπιν όλων αυτών ο κ. Βενιζέλος έλαβε εξουσιοδότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την αυριανή συζήτησή του με την τρόικα, όμως κυβερνητική πηγή σημείωνε το βράδυ της Κυριακής ότι «πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το πακέτο μέτρων και στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα το χειριστούμε πολιτικά». 

Με βάση αυτή την επισήμανση και τις μέχρι στιγμής υπάρχουσες πληροφορίες από την Κυβερνητική Σύσκεψη, τα μέτρα που θα ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πλήξουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τους πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου