Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ομήρου: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα πτοηθεί από τις έκνομες τουρκικές απειλές

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


omirou 300x203 Ομήρου: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα πτοηθεί από τις έκνομες τουρκικές απειλέςΗ Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα πτοηθεί από τις απαράδεκτες και έκνομες απειλές της Τουρκίας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου, καλώντας όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή να παρέμβουν αποφασιστικά προς την πλευρά της Τουρκίας και να της υποδείξουν ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει μια συμπεριφορά ταραξία και παραβάτη του διεθνούς Δικαίου.



Να την καλέσουν, υπέδειξε ο κ. Ομήρου, να συμμορφωθεί προς τη διεθνή έννομη τάξη. Ιδιαίτερα, πρόσθεσε, από πλευράς ΕΕ θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές προς την Τουρκία ότι συνέχιση αμφισβήτησης της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία έχει επικυρώσει η ΕΕ, θα οδηγήσει σε οριστικό τερματισμό της ευρωπαϊκής ενταξιακής της πορείας.
Ο κ. Ομήρου, ο οποίος μιλούσε στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων του 3ου λόχου του 211 Τ.Π. κατά την τουρκική εισβολή του 1974, που τελέστηκε στην Εκκλησία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, ανέφερε πως τις τελευταίες εβδομάδες κλιμακώνεται από την Τουρκία συστηματική προσπάθεια δημιουργίας έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου