Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ EROĞLU- ΦΟΥΛΕ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος ζήτησε την αναβολή των ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου

  Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Derviş Eroğlu είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον αρμόδιο επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας Στέφαν Φούλε.



Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος εξέφρασε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ευαισθησία της τουρκικής πλευράς σχετικά με την πρωτοβουλία των Ρωμιών για έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο Πρόεδρος Eroğlu, ζήτησε από τον Στέφαν Φούλε την αναβολή των πρωτοβουλιών της Ρωμαίικης πλευράς της Κύπρου στο θέμα της έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου για το καλό της διαδικασίας των συνομιλιών και βάση της υπόσχεσης που έχει δοθεί στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.
Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος αφού σημείωσε ότι το αίτημα τους αυτό απορρίφτηκε από τον ηγέτη της Ρωμαίικης Διοίκησης Δημήτρη Χριστόφια τόνισε ότι και μόνο η πρόταση αναβολής δείχνει την καλή πρόθεση της Τουρκοκυπριακής πλευράς.
Ο Eroğlu αφού έκανε νύξη στον συγχρονισμό των πρωτοβουλιών της Ρωμαίικης πλευράς σημείωσε ότι για την αποτροπή των πιθανών προβλημάτων η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες εκ μέρους του Ρωμαίικου τομέα.
Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος αναχώρησε από τη Νήσο προκειμένου να μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
«Θέλω να προειδοποιήσω τη Ρωμαίικη πλευρά για ακόμη μια φορά. Να επανεξετάσουν την απόφαση τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Eroğlu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου