Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα: Μεγάλες ασκήσεις προσβολής εχθρικών αεροδρομίων από Π.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Μήνυμα στην Τουρκία με μεγάλες ασκήσεις προσβολής και καταστροφής στόχων εδάφους και ειδικότερα πολεμικών αεροδρομίων, στέλνει αυτή την εβδομάδα η Πολεμική Αεροπορία με ανάλογο προγραμματισμό αποστολών βομβαρδισμού από την 116 Π.Μ. και τις Μοίρες 335 (F-16 Adv.) και 336 (Α-7Ε)του Αράξου και την 117 Π.Μ. της Ανδραβίδας με την Μοίρα 338 (F-4E PI 2000).


Οι ασκήσεις θα γίνουν σε πεδίο βολής της Θεσσαλίας, στο οποίο έχει κατασκευαστεί από την Π.Α. ένα εικονικό τουρκικό πολεμικό αεροδρόμιο, έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο πιστή προσομοίωση με τις πραγματικές συνθήκες προσβολής πραγματικού εχθρικού στόχου.
Ο όγκος των πραγματικών όπλων που πρόκειται να ριχτούν είναι πραγματικά εντυπωσιακός και επίσης είναι εντυπωσιακή και η βούληση όλων των στελεχών της Π.Α. να δείξουν ότι δεν πρόκειται να μείνουν σε «αμυντικές» επιχειρήσεις αν η «άλλη πλευρά του Αιγαίου» διαβεί τον Ρουβίκωνα, αλλά θα εξαπολύσουν κατευθείαν επιθετικές επιχειρήσεις στην καρδιά του εχθρού.
Την περασμένη εβδομάδα ελέγχθηκαν όλα τα κατευθυνόμενα όπλα της Π.Α. και ειδικά αυτά που αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» στις προσβολές "σκληρών" επίγειων στόχων: SCALP EG (φορέας Mirage 2000-5), AFDS (φορέας F-4PI 2000), JDAM και JSOW (φορέας F-16 Adv.), αλλά και τα βλήματα αέρος-επιφανείας AM-39 Exocet (φορέας Mirage 2000BGM), των οποίων το όριο ζωής λήγει και η Π.Α. έχει προγραμματίσει την επέκτασή του με σχετικό πρόγραμμα. 
Στην Πολεμική Αεροπορία το ηθικό είναι υψηλό και όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο defencenet.gr ανώτατος επιχειρησιακός αξιωματικός του ΑΤΑ: «Από άποψη αεροπορικού υλικού βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση που βρεθήκαμε από την δεκαετία του ’70. Οπωσδήποτε υπάρχουν ελλείψεις σε επιμέρους τομείς, αλλά όχι τέτοιες που να μας εμποδίσουν να δώσουμε ένα γερό μάθημα σε οποιονδήποτε τολμήσει το παραμικρό. Αρκεί και οι πολιτικοί  να έχουν καθαρή σκέψη στο τι θέλουν από εμάς»…
Θα έχουν;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου