Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος μιας χώρας που υπερασπίζεται με δολοφονική ψυχρότητα τη γενοκτονία που διέπραξαν οι Τούρκοι, κατηγορεί τη Γερμανία ότι ...κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες!

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_7862.html#more
Γκιουλ: «Η Γερμανία παραβιάζει τα δικαιώματα των μεταναστών»
Ο πρόεδρος της Τουρκία επικρίνει την πολιτική της Γερμανίας έναντι των μεταναστών.

Η πολιτική της Γερμανίας στο ζήτημα της μετανάστευσης παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, το Σάββατο, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη χώρα.
Ο Γκιουλ επέκρινε ειδικά την τροποποίηση που είχε γίνει το 2007 στο νόμο για την μετανάστευση, η οποία προβλέπει ότι οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε στην Τουρκία μπορεί να μεταναστεύσει στη Γερμανία εάν ζει εκεί ο ή η σύζυγός του μόνο εάν μπορεί να αποδείξει ότι γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα.

«Βρίσκω αυτή την πολιτική εσφαλμένη», είπε ο Γκιουλ, υποστηρίζοντας ότι αντιτίθεται στα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Γκιουλ έκανε την δήλωση αυτή μερικές ημέρες αφού κάλεσε τους τούρκους μετανάστες στην Γερμανία να μάθουν τη γλώσσα της χώρας η οποία τους φιλοξενεί ώστε να ενσωματωθούν καλύτερα. Επανέλαβε την έκκλησή του στη συνέντευξή του στο ZDF.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει προκαλέσει επανειλημμένα έντονο εκνευρισμό στη Γερμανία λέγοντας στους συμπατριώτες του που ζουν ως μετανάστες εκεί να διατηρούν την τουρκική τους ταυτότητα και να διδάσκουν τα παιδιά τους τουρκικά προτού τα διδάξουν γερμανικά.
Ο Γκιουλ αναμένεται να αρχίσει αύριο Δευτέρα μια τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία, στην διάρκεια της οποίας θα έχει συναντήσεις με τον Γερμανό ομόλογό του, Κρίστιαν Βουλφ και την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου