Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

"Οφείλουμε ακόμα χρήματα στους Έλληνες;"

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Μέχρι και 70 δισ. ευρώ μπορεί να χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Songtag. Η προϋπόθεση για να αναγνωριστεί η οφειλή

"Καυτά" ερωτήματα σχετικά με την πιθανότητα να χρωστάει χρήματα η Γερμανία στην Ελλάδα, διατυπώνει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα"Welt am Sonntag"Το δημοσίευμα αφορά στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και του κατοχικού δανείου, ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων, το οποίο έδωσε η Ελλάδα στη Γερμανία, χωρίς φυσικά να πάρει ποτέ πίσω τα οφειλόμενα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν τα χρήματα που πήρε τότε η Γερμανία, θεωρηθούν ως κανονικό δάνειο και όχι ως πολεμική ζημιά που έχει "διευθετηθεί", τότε θα μπορούσαν οι απαιτήσεις να έχουν βάση.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι με τους τόκους και τα επιτόκια, η οφειλή αγγίζει σήμερα τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων Μανώλης Γλέζος, χαρακτηρίζει το θέμα ως "κατ' εξοχήν πολιτικό".
Μάλιστα ζητά την παρουσία του πρωθυπουργού και  των υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χάγη σχετικά με τις ναζιστικές θηριωδίες στο Δίστομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου