Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Bank of America: Σε μονόδρομο χρεοκοπίας η Ελλάδα – Τέσσερις στους πέντε διεθνείς αναλυτές περιμένουν ελληνική στάση πληρωμών

Σχόλιο ιστολογίου μας : Επίσης ένα πουλάκι μας σφύριξε για μια μελέτη ενός πανεπιστημίου με αντικείμενο την πολιτική ανικανότητα της Ελλάδος ........εάν ισχύει ...θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.........
Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Τέσσερις στους πέντε επενδυτές αναμένει χρεοκοπία της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα/δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Bank of America/Merrill Lynch, γεγονός που αυξάνει και τις πιθανότητες χρεοκοπίας των άλλων δύο χωρών που έχουν προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, της Ιρλανδίας (33%) και της Πορτογαλίας (41%).
Παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις για εξεύρεση λύσης τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Κίνα αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα προς τους Ευρωπαίους, η ελληνική κρίση χρέους έχει φτάσει σε οριακό σημείο, εξαιτίας των αναποτελεσματικών μέτρων. Σ’ αυτό το σημείο οι πιθανότητες στάσης πληρωμών καθιστούν σχεδόν βέβαιο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα, για τις επόμενες επτά ημέρες οι πιθανότητες ελληνικής χρεοκοπίας φτάνουν το 20% και για το επόμενο χρόνο το 70%.
Σύμφωνα με τους επενδυτές η χρεοκοπία της Ελλάδας μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση την ευρωζώνη, γεγονός που θα φτάσει σε οριακό σημείο και τις υπόλοιπες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, σε περίπτωση μάλιστα που η Αθήνα ακολουθήσει το δρόμο της εξόδου από το ευρώ. Μάλιστα, Ιρλανδία και Πορτογαλία πιθανόν να είναι οι επόμενες.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου