Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ «Λιγότερο κράτος» προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63387060
Χωρίς να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα αλλά προδιαγράφοντας με σαφήνεια την κατεύθυνση στην οποία αυτά θα κινηθούν (δαπάνες, κράτος, δημόσιο) ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέπεμψε ουσιαστικά την εξειδίκευση των νέων παρεμβάσεων στην αυριανή, νέα κυβερνητική σύσκεψη. Θα έχει προηγηθεί η κρισιμότερη επί μνημονίου διαβούλευση (τηλεδιάσκεψη) με την Τρόικα.
«Λιγότερο κράτος» προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος



"Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της εφαρμογής του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί", δήλωσε ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος, ύστερα από την ολοκλήρωση της μαραθώνιας κυβερνητικής σύσκεψης.
"Εάν θέλουμε να αποφευχθεί η χρεοκοπία, εάν θέλουμε να παραμείνουμε στον πυρήνα της ευρωζώνης, εάν θέλουμε η χώρα να πάψει να εκβιάζεται, πρέπει να πάρουμε τρεις μεγάλες στρατηγικές αποφάσεις", είπε ο κ. Βενιζέλος και εξειδίκευσε:
1ον: Να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011 και το 2012.
2ον: Να πετύχουμε το ταχύτερο δυνατόν πρωτογενή πλεονάσματα.
3ον: Να προωθήσουμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιτρέψουν στη χώρα να γίνει ανταγωνιστική.
Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τη σημερινή του συνέντευξη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και τη στάση του μετά την ενημέρωση που του παρέσχε χθες σχετικά με το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη για την Ελλάδα. "Ενιωσα οδυνηρή έκπληξη", είπε.
Συγκεκριμένα μέτρα ο κ. Βενιζέλος δεν ανακοίνωσε.
Παρέπεμψε όλες τις παρεμβάσεις στα ψηφισθέντα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου ("μέτρα που ψηφίστηκαν και πρέπει να επιταχυνθούν") αλλά περιέγραψε την κατεύθυνσή τους που από ό,τι φαίνεται στρέφονται πλέον κυρίως στην πλευρά των δαπανών υπό το βάρος και των τελεσιγράφων της τρόικας για άμεσα αποτελέσματα:
"Μείωση δαπανών, μείωση κράτους, το οποίο πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Ολοι αυτό θέλουν, αυτό θα εφαρμόσουμε" είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε του νέου τέλους ακινήτων (βαρύ και επώδυνο πλην δίκαιο και αναλογικό) και μίλησε για την ανάγκη προστασίας των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου