Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

«Φόρο Μπάφετ» για τους εκατομμυριούχους προτείνει ο Ομπάμα

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2057680


Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα προτείνει ένα «Φόρο Μπάφετ» για όσους έχουν εισοδήματα υψηλότερα του ενός εκατ. δολαρίων το χρόνο, στο πλαίσιο των προτάσεών του για τη μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ.



Ο διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Νταν Πφάιφερ ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter χθες ότι ο φόρος θα πάρει τη μορφή ενός είδους Εναλλακτικού Ελάχιστου Φόρου, για ανθρώπους με πολύ υψηλά εισοδήματα, ώστε να διασφαλίζεται ότι πληρώνουν τουλάχιστον τους ίδιους φόρους με τις οικογένειες που έχουν μεσαία εισοδήματα.
Ο όρος παραπέμπει στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος έγραψε νωρίτερα εφέτος ότι οι πλούσιοι, όπως ο ίδιος, πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτούς χάρη σε «παραθυράκια» στο φορολογικό κώδικα και μπορούν να πληρώσουν περισσότερα.
Ο Ομπάμα θα παρουσιάσει τις προτάσεις του μιλώντας από το Λευκό Οίκο στις 10:30 (17:30, ώρα Ελλάδας) την Δευτέρα και αναμένεται να προτείνει μέτρα για την αύξηση των φορολογικών εσόδων και περικοπές στις κρατικές δαπάνες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου