Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Χειρόγραφο “καίει” τον Χριστόφια!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......με αγάπη , επειδή στην χαρίσαμε πριν.....
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Σύμφωνα με δημοσίευμα, χειρόγραφο σημείωμα, με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2009, εκθέτει τον πρόεδρο Χριστόφια, ως υπεύθυνο για έκδοση άδειας αποθήκευσης του “φονικού” φορτίου. Σκληρή αντίδραση από το ΑΚΕΛ.
Σοφία Κατσαρέλη



Το σημείωμα του τέως υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Κώστα Παπακώστα, δημοσίευσε την Κυριακή, η κυπριακή εφημερίδα “Αλήθεια”.
Το έγγραφο είναι βασιστεί στην αναφορά του τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Σάββα Αργυρού, για το κόστος μεταφοράς του φορτίου από το λιμάνι Λεμεσού στη ναυτική βάση, αναφορά που διαβιβάστηκε με την ένδειξη “Πολύ επείγον” προς τον τότε Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας.

“Μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει τον συντονισμό της όλης επιχείρησης για εκφόρτωση του απαγορευμένου υλικού από το εν λόγω πλοίο και μεταφορά του στην ναυτική βάση στο Μαρί. Ως εκ τούτου, παρακαλώ όπως εγκρίνετε τη διενέργεια των σχετικών δαπανών, που απαιτεί το ΓΕΕΦ και στη συνέχεια να διευθετήσετε με το Υπουργείο Οικονομικών την κάλυψη τους με επιπρόσθετες πιστώσεις”, αναφέρει το έγγραφο.
Υπενθυμίζεται, πως στην πρόσφατη κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την φονική έκρηξη στην ναυτική βάση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αρνήθηκε κατηγορηματικά, ότι είχε δώσει οποιεσδήποτε οδηγίες για αποθήκευση του επικίνδυνου φορτίου και υποστήριξε, ότι η ναυτική βάση ήταν επιλογή του πρώην αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Κωνσταντίνου Μπισμπίκα.
Πριν λίγες ημέρες, ο ερευνών επίτροπος Πόλυς Πολυβίου, δήλωσε πως τέθηκε ενώπιον του μαρτυρία που σχετίζεται με την επιλογή της ναυτικής βάσης στο Μαρί ως χώρου φύλαξης των εμπορευματοκιβωτίων, προσθέτοντας ότι στο πόρισμα θα εκφράσει άποψη σε σχέση με το ποιος επέλεξε το Μαρί.
Το δημοσίευμα σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, ο οποίος σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι η εφημερίδα “στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης στοχοποίησης του προέδρου της Δημοκρατίας για το δυστύχημα στο Μαρί, επιχειρεί να υποβάλει στους αναγνώστες της ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε ως χώρο αποθήκευσης των εμπορευματοκιβωτίων το Μαρί”.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ “μέσα από το ίδιο το σημείωμα καταγράφεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι οδηγίες που είχε δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφορούσαν αποκλειστικά την ανάληψη από πλευράς του υπουργείου Άμυνας της ευθύνης συντονισμού της όλης επιχείρησης για την εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων”
http://news247.gr/kosmos/news/xeirografo_poy_kaiei_to_xristofia.1374666.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου