Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Πάλι θα πάρουν δάνεια για να πληρώσουν τις συντάξεις του ΙΚΑ!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτό πραγματικά είναι Ελληνικό παράδοξο , είναι απίστευτο , αυτοί που κατέβαλαν κανονικά τις εισφορές τους να μην έχουν να φάνε , όχι να τα πάρουν πίσω , αυτό ανήκει πλέον στην επιστημονική φαντασία .......και ακόμα δεν έχουν σηκωθεί ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΟΥΣ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/Καρδιοχτύπι κάθε μήνα για χιλιάδες συνταξιούχους που ενώ τόσα χρόνια κατέβαλλαν κανονικά τις εισφορές τους, τώρα ζουν ένα θρίλερ!

Η “Μαύρη Τρύπα” στο ΙΚΑ από τη μια, για την οποία κανείς δεν θα πληρώσει ποτέ, και από την άλλη τα άδεια ταμεία του υπ. Εργασίας δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην καταβολή των συντάξεων.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, εστιάζεται στο σκέλος των εσόδων που συνεχίζουν να εμφανίζουν υστέρηση λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο ΙΚΑ η μείωση των εισφορών αγγίζει το 16%. Προβληματικά εξελίσσεται και η εισροή πόρων στο ΙΚΑ από την τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμης ασφαλιστικών εισφορών. Ο στόχος είσπραξης 850 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί αφού μόνο μέσα στο επτάμηνο του 2011 έχουν μπει στα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων μόλις 410 εκατομμύρια ευρώ.

Ετσι η διοίκηση θα αναγκαστεί για ακόμα μια φορά να δανειστεί από τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα.

Κάπως έτσι θα βγεί το Φθινόπωρο και αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, τότε ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου