Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Καταιγίδα διέκοψε την ομιλία του Πάπα

Σχόλιο ιστολόγίου μας : Μπουρίνι για να ξεπλύνει τις αμαρτίες τους.......
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63320987

  Ασκεπής καθώς μία ριπή ανέμου του αφαίρεσε το "ζουτσέτο" αλλά με μία και εν συνεχεία δύο λευκές ομπρέλες να τον προστατεύουν, ο 84χρονος Πάπας Βενέδικτος επαίνεσε τους χιλιάδες πιστούς για την -ισχυρότερη της καταιγίδας- πίστη που επέδειξαν, όπως ο ίδιος σχολίασε.

Καταιγίδα διέκοψε την ομιλία του Πάπα



Ξαφνική καταιγίδα διέκοψε χθες το βράδυ την ομιλία του Πάπα Βενέδικτου ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων νέων στην Ισπανία που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν στην αεροπορική βάση Κουάτρο Βιέντος κοντά στη Μαδρίτη.
Πολλοί από τους νέους περίμεναν τον Πάπα για ώρες παρά την υψηλή θερμοκρασία των περίπου 40 βαθμών Κελσίου στην περιοχή. "Σας ευχαριστώ για τη χαρά και την υπομονή σας. Η δύναμή σας είναι πιο δυνατή από τη βροχή", είπε ο Βενέδικτος. "Ο Θεός σας στέλνει πολύ ευλογία με τη βροχή", προσέθεσε. Παρά την προστασία του από μια μεγάλη λευκή ομπρέλα, ο Πάπας αναγκάστηκε λόγω της καταιγίδας να σταματήσει την ομιλία του.
Νωρίτερα σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Σεντ Τζόζεφ στη Μαδρίτη, το οποίο φροντίζει αρρώστους και άτομα με ειδικές ανάγκες, ο Πάπας υπογράμμισε "την αξία της ανθρώπινης ζωής, η οποία έχει δημιουργηθεί κατ'εικόνα του Θεού".
Η βροχή ξέσπασε στο τέλος μιας εξαντλητικά ζεστής ημέρας κατακλύζοντας εκτός από τον Πάπα και τη συνοδεία του, εκατοντάδες χιλιάδες νέους και όχι μόνο πιστούς πολλοί από τους οποίους περίμεναν υπομονετικά ακόμη και δώδεκα ώρες στον ανοιχτό χώρο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Πάπας, σε μια αεροπορική βάση κοντά στη Μαδρίτη.
Καταιγίδα διέκοψε την ομιλία του Πάπα
Μόλις λίγες ώρες πριν, συνεργεία πυροσβεστών κατέβρεχαν διακριτικά το κοινό προκειμένου να περιορίσουν τα εκατοντάδες περιστατικά λιποθυμιών, συνδυαστικό αποτέλεσμα των 40 βαθμών θερμοκρασίας και της πολύωρης αναμονής ή και ορθοστασίας. Και ξαφνικά με το που φθάνει o Πάπας, σημειώνει η ανταποκρίτρια του BBC, άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού…
Καταιγίδα διέκοψε την ομιλία του Πάπα
Η ξαφνική νεροποντή και οι άγριοι άνεμοι του αφαίρεσαν το καπέλακι και τον ανάγκασαν να διακόψει την ομιλία του. Ξαναμίλησε μόνο για να χαρακτηρίσει "ευλογία του Θεού" τη βροχή. Η χθεσινή αγρυπνία ήταν το κορυφαίο από τα θρησκευτικά γεγονότα της τετραήμερης επίσκεψης του Πάπα στην Ισπανία που ολοκληρώνεται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου