Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Εξεγέρθηκαν πολύ ενωρίς και τους έσφαξαν στην Τρίπολη...

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Tην τύχη των Πολωνών αντιστασιακών του 1944 στην Βαρσοβία κινδυνεύουν να έχουν οι εξεγερμένοι αντικανταφικοί θύλακες της Τρίπολης, καθώς ίσως εεξεγέρθηκαν λίγο ενωρίτερα απ'ότι έπρεπε. Βέβαια το 1944 ο σοβιετικός Στρατός με εντολή του Στάλιν δεν επενέβη και περίμενε 30 χλμ. μακρικά από την πρωτεύουσα για να εξοντώσουν την εθνική πολωνική αντίσταση οι Γερμανοί και να μην υπάρχουν εμπόδια για την μετέπειτα φιλοσοβιετική κυβέρνηση, αλλά το σκηνικό είναι το ίδιο: Τριάντα χιλιόμετρα χωρίζουν τους αντικαθεστωτικούς από την Τρίπολη, αλλά το θέμα είναι πως καλύπτονται αυτά τα 30 χλμ. άμεσα;
Έτσι οι νεκροί από την χθεσινοβραδυνή εξέγερση στην Τρίπολη έχουν φτάσει τους 150 από την πλευρά των σντικαθεστωτικών κσι τους 41 από την πλευρά των κυβερνητικών. «Καθαρίσαμε την πόλη από τους ποντικούς» λέει ο λίβυος ηγέτης, «έφτασε η ώρα μηδέν» απαντούν οι αντικαθεστωτικοί, λέγοντας πως ξεκινούν την επίθεση στην Τρίπολη σε συντονισμό με τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Οι πρώτες μάχες δίνονται στο χωριό Τζενταΐμ, ανάμεσα στην Τρίπολη και τη Ζαουίγια.

Μετά το μεσημέρι, σήμερα σποραδικά πυρά συνεχίζονταν να ακούγονται μέσα στην Τρίπολη, αν και με μικρότερη ένταση από ό,τι όταν είχαν ξεκινήσει περίπου 12 ώρες πριν. Οι αντικαθεστωτικοί ετοιμάζονται να επιτεθούν στο Αλ Αζιζίγια, που βρίσκεται περίπου 45 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, έχοντας καταλάβει τις προηγούμενες ημέρες τις κοντινές πόλεις.
Οπως ανέφερε το Al Jazeera νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, από τις συγκρούσεις στην πρωτεύουσα έχασαν τη ζωή τους 31 στρατιώτες των δυνάμεων του Καντάφι και έχουν συλληφθεί 42.

Οσοι ξένοι ανταποκριτές βρίσκονται στην Τρίπολη επιβεβαιώνουν πως η πλειοψηφία των κατοίκων στηρίζει σθεναρά τον Καντάφι. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους μάλιστα, στους κατοίκους της πρωτεύουσας έχουν μοιραστεί όπλα ενώ στους δρόμους της έχουν στηθεί σημεία ελέγχου.

Ξένοι ανταποκριτές που βρίσκονται σε ξενοδοχείο της Τρίπολης ανέφεραν πως τα ξημερώματα της Κυριακής ακούστηκαν ασυνήθιστης έντασης εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών μέσα στην πόλη, τις οποίες ακολούθησαν βομβαρδισμοί των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Στην Μπρέγκα, η πόλη πέρασε και πάλι τον έλεγχο των κυβερνητικών των οποίων η χθεσινή επίθεση έμοιαζε κατά έναν ανταπορκτική του BBC "Με την επέλσαη της Ελαφράς Ταξιαρχίας στον πόλεμο της Κριμαίας".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου