Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ Κάνουν την Κύπρο… Αφγανιστάν

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμ.....μόνο γιαυτό??? 
Δηλαδή οι άλλες περιοχές πέριξ του Αφγανιστάν ...τι κλίμα έχουν??
Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211090&-V=articles
Οι καιρικές συνθήκες και το έδαφος της Κύπρου δίνουν μια γεύση του τι σημαίνει Αφγανιστάν, λένε Βρετανοί στρατιώτες, οι οποίοι εκπαιδεύονται στη Βάση Ακρωτηρίου στη Λεμεσό, με σκοπό να μεταφερθούν και να υπηρετήσουν στην ασιατική χώρα. «Στην Κύπρο παίρνουμε μια καλή γεύση του τι σημαίνει να υπηρετείς στο Αφγανιστάν», ανέφεραν οι ίδιοι σε βρετανικές εφημερίδες.


Ο 21χρονος στρατιώτης, Τζόρνταν Φίτζγκέραλντ, για παράδειγμα, δήλωσε πως «δεν είναι τόσο η εκπαίδευση που δεχόμαστε στην Κύπρο που μας σκληραγωγεί για να αντέξουμε στο Αφγανιστάν, όσο οι υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία και η ξηρασία του νησιού». Ένας άλλος στρατιώτης, ο οποίος μεταφέρθηκε από την Αγγλία στην βρετανική Βάση Ακρωτηρίου για εκπαίδευση πριν την τοποθέτησή του στο Αφγανιστάν, ανέφερε: «Οι θερμοκρασίες και οι συνθήκες του εδάφους της Κύπρου κάνουν τη ζωή μας ακόμη δυσκολότερη, αλλά αυτό είναι καλό γιατί πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις καταστάσεις που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο Αφγανιστάν».

Η παραμονή για εβδομάδες ή ακόμα και μήνες στη βρετανική Βάση Ακρωτηρίου αποτελεί, εδώ και αρκετό καιρό, απαραίτητη προϋπόθεση για τους στρατιώτες που πρόκειται να υπηρετήσουν στο Αφγανιστάν. Ακόμη, πολλοί είναι αυτοί που, μετά από μήνες υπηρεσίας στην ασιατική χώρα, μεταφέρονται για μικρό χρονικό διάστημα (ίσως ημερών) στην Κύπρο για σκοπούς ξεκούρασης, προτού επιστρέψουν στο Αφγανιστάν.

Παράλληλα, ο υποστηρικτικός ρόλος της αεροπορικής Βάσης Ακρωτηρίου στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν χαρακτηρίζεται ως ζωτικής σημασίας από τον βρετανικό στρατό, καθώς από εκεί ελέγχεται η κυκλοφορία όλων των αεροσκαφών τα οποία κατευθύνονται προς ή φεύγουν από την ασιατική χώρα.



Πηγή: Ράδιο 107,6
ΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗ
21/08/2011 - 10:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου