Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Οι αντικαθεστωτικοί στην Τρίπολη - Πολιορκούν το σπίτι της κόρης του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Οι αντικαθεστωτικοί από τη δυτική Λιβύη εισήλθαν στην Τρίπολη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και πολιορκούν το σπίτι της κόρης του Λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι.
Σφοδρές συγκρούσεις με ελαφρά όπλα σημειώθηκαν και κοντά στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι στο κέντρο της Τρίπολης, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος βρίσκεται εκεί.
Άνδρες πιστοί στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ, έχουν τοποθετηθεί μπροστά από το ξενοδοχείο Rixos και πυροβολούν προς τα ανατολικά, πιθανώς προς αντικαθεστωτικούς, αλλά ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει το στόχο τους.



Μέλη της διεύθυνσης του ξενοδοχείου, όπως και ο επικεφαλής του, ελβετικής υπηκοότητας, εγκατέλειψαν το κτίριο. Ο τελευταίος δήλωσε ότι οι υπάλληλοί του είχαν ήδη δεχθεί τηλεφωνήματα από ανθρώπους που απειλούσαν να επιτεθούν στο ξενοδοχείο επειδή φιλοξενεί αξιωματούχους.
Οι δημοσιογράφοι βγήκαν με λευκές σημαίες στις οποίες αναγράφεται «TV» για να δείξουν την παρουσία τους στο ξενοδοχείο και να αποφευχθεί να βρεθούν στο στόχαστρο.
Εκπρόσωποι του λιβυκού καθεστώτος βρίσκονται στο ξενοδοχείο, ενώ με κάποιους άλλους δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει επαφή. Λίγοι φρουροί και υπάλληλοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο ξενοδοχείο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου