Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Σκληρή γραμμή Μπεγλίτη απέναντι στην Τουρκία

Σχόλιο ιστολογίου μας : Βρε συ Πανούλη , άστο ...δεν σου πάει να το παίζεις μάγκας , άσε που γίνεσαι και περίγελος ......κρίμα δεν είναι??
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=303244

    H Ελλάδα έχει ιστορική και εθνική ευθύνη για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».




Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Άγκυρας απέναντι στη Λευκωσία, με αφορμή τα κυπριακά σχέδια γεωτρήσεων στην επικράτειά της, δήλωσε πως "η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως χώρα που μπορεί να κινείται εκτός διεθνούς πλαισίου κανόνων και υποχρεώσεων, με μονομερείς ενέργειες αμφισβήτησης του Διεθνούς Δικαίου και νοοτροπία που παραπέμπει στο ιστορικό παρελθόν των συγκρούσεων στην περιοχή μας".
Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε πως "ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του και η Ελλάδα τη δική της". Σημείωσε ότι εκείνο που προέχει είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας, αλλά και η ισχυροποίηση της αποφασιστικότητας για την απόκρουση κάθε προσπάθειας αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Ερωτηθείς για την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ, είπε πως εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση μιας σταθερής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη χώρα. "Η επιλογή μας αυτή δεν έχει συγκυριακά χαρακτηριστικά, ούτε ετεροπροσδιορίζεται από το κλίμα στις σχέσεις με άλλες χώρες της περιοχής και ιδιαίτερα με την Τουρκία και τον Αραβικό κόσμο", υποστήριξε.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου