Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Δεν παραιτείται ο πρόεδρος της Συρίας

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=87535&catID=14


«Είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» είπε σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την διεθνή κατακραυγή για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων.

Ο πρόεδρος της Συρίας υπογράμμισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι αναταραχές στη χώρα έχουν λάβει πιο «στρατιωτικό χαρακτήρα». Ωστόσο, εξέφρασε την βεβαίτοτητα ότι μπορούν να ελεγχθούν. «Όσο για την κατάσταση ασφαλείας έχει γίνει πιο στρατιωτική τις πρόσφατες εβδομάδες και ιδιαίτερα την Παρασκευή. Είμαστε ικανοί να την αντιμετωπίσουμε. Δεν ανησυχώ» είπε ο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Παράλληλα, προσπάθησε να αιτιολογήσει την χρήση βίας σε βάρος των διαδηλωτών «Πρέπει να γνωρίζουμε τους λόγους που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση. Πρέπει να είμαστε εναντίον της τρομοκρατίας. Πρέπει να είμαστε σκληροί» .

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί με όρους πολιτικούς και να διατηρηθεί η ασφάλεια στη χώρα.

«Με την αποχή μας από μια αντίδραση, τους λέμε ότι οι δηλώσεις τους είναι άνευ αξίας. Οι δηλώσεις αυτού του είδους δεν θα πρέπει να γίνονται για έναν πρόεδρο που έχει επιλεγεί από τον συριακό λαό και ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί από τη Δύση, έναν πρόεδρο που δεν επινοήθηκε στις ΗΠΑ» ήταν η απάντηση του σε όσους ηγέτες τον καλούν να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος της Συρίας σημείωσε εξάλλου ότι αναμένει πως οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το Φεβρουάριο του 2012 έπειτα από μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν σε άλλες πολιτικές ομάδες εκτός από το κόμμα του Μπαάθ να πάρουν μέρος.«Η προβλεπόμενη περίοδος για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών είναι ο Φεβρουάριος του 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου