Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Διαδηλωτής κατέβασε τη σημαία από την πρεσβεία του Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=87407&catID=14


Ένας διαδηλωτής κατέβασε την ισραηλινή σημαία από το κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο και την αντικατέστησε με αυτή της Αιγύπτου, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το κτίριο για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο πέντε αιγυπτίων αστυνομικών στην μεθόριο Ισραήλ-Αιγύπτου στο Σινά την Πέμπτη από ισραηλινά πυρά ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, φωνάζοντας "ζήτω η Αίγυπτος" και πέταξαν πυροτεχνήματα όταν αντικαταστάθηκε η σημαία.

Ο διαδηλωτής αναρριχήθηκε 17 ορόφους για να κατεβάσει τη σημαία. Συγκεντρωμένοι τον πήραν στους ώμους τους όταν κατέβηκε. Πολίτες άρχισαν να ηχούν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους, ενώ οι διαδηλωτές εμπόδισαν τη στρατιωτική αστυνομία να τον συλλάβει.

Ο Αιγυπτιακός στρατός είχε ενισχύσει την παρουσία του έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία, κοντά στο Νείλο.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Αιγύπτου χαρακτήρισε ανεπαρκή την δήλωση με την οποία η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέφρασε τη λύπη της για το θάνατο πέντε αστυνομικών στα σύνορα των δύο χωρών, αλλά δεν αναφέρθηκε στην ανάκληση του Αιγυπτίου πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ.

«Η ισραηλινή θέση είναι θετική στην επιφάνεια», όμως δεν αποτελεί επαρκή απάντηση «στην αιγυπτιακή οργή εξαιτίας των ισραηλινών ενεργειών», ανέφερε ανακοινωθέν της κυβέρνησης που μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση επέμεινε να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα κοινής έρευνας για το επεισόδιο με το Ισραήλ, σύμφωνα με το MENA.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το πρωί χθες η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι το Κάιρο αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της χώρας στο Ισραήλ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους των πέντε αστυνομικών στα σύνορα. Το εβραϊκό κράτος από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν ενημερώθηκε για την ανάκληση.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους των αστυνομικών και πρότεινε να εξεταστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε το επεισόδιο, από κοινού με τον αιγυπτιακό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου