Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ο Πρωθυπουργός κάνει Like

Σχόλιο ιστολογίου μας : Και η χιουμοριστική ανάρτηση του κυριακάτικου πρωινού......
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Παρών στα social media ο Γ. Παπανδρέου

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανεβάζει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook μια απόφασή του. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, δεκάδες φίλοι του την επικροτούν κάνοντας Like, ενώ κάποιοι άλλοι του προωθούν επικριτικά σχόλια, την ίδια στιγμή που εκείνος «τουιτάρει» τις επόμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες του.

Λίγα χρόνια πριν αυτή η περιγραφή της σημερινής πραγματικότητας αναφορικά με τη διαδικτυακή πλευρά άσκησης της πολιτικής, στο ανώτερο μάλιστα, επίπεδο, θα παρέπεμπε σίγουρα σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, ο Γ. Παπανδρέου είναι γνωστός για την εξοικείωσή του με την τεχνολογία και η παρουσία του στα social media είναι αναμενόμενη.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ο Πρωθυπουργός έχει μακράν τους περισσότερους φίλους στο Facebook (45.387), ανάμεσα στους έλληνες πολιτικούς. Έχει 7000 περισσότερους από το ίδιο του το κόμμα.

Τα θέματα που κυριαρχούν στις συζητήσεις είναι φυσικά η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της, η ανεργία, αλλά και η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Κάθε ανάρτηση του Πρωθυπουργού συνοδεύεται από ζωηρό διάλογο, ενώ πάρα πολλές φορές η κριτική που του ασκείται είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Ο Πρωθυπουργός είναι παρών και στο Twitter, όπου έχει 11.910 followers. Ο ίδιος δηλώνει ότι παρακολουθεί 37 σελίδες, με πολλά κυβερνητικά στελέχη να περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου