Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Δεν αποκλείονται στο μέλλον «Τα ευρωομόλογα θα ήταν ο κακός δρόμος» λέει η Μέρκελ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Απορούμε γιατί η Άγκελα είναι τόσο αντίθετη με το ευρωομόλογο......παρόλο που συμφωνούμε μαζί της......
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231124601


Βερολίνο, Γερμανία
Την αντίθεση της στην έκδοση ευρωομολόγων εξέφρασε για άλλη μία φορά η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι θα διόγκωναν το χρέος των 17 χωρών-μελών της Ευρωζώνης. Πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή πολιτικής στο μέλλον.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη της, η καγκελάριος εξήγησε ότι «τα ευρωομόλογα θα ήταν ο κακός δρόμος που θα μπορούσαμε να πάρουμε» επειδή θα οδηγούσαν σε μια «ένωση του χρέους αντί να φέρουν περισσότερη σταθερότητα» στα κράτη της Ευρωζώνης».

«Η λύση στη σημερινή κρίση δεν περνάει από τα ευρωομόλογα», υπενθύμισε η καγκελάριος.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει «αν σ' ένα μακρινό μέλλον θα υπάρξει ανάγκη να προσαρμοστούμε».

Απηχώντας την άποψη της καγκελαρίου, ο Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ στη Βαυαρία, δήλωσε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche πως τα ευρωομόλογα θα έβλαπταν την ευρωπαϊκή οικονομία και θα ήταν άδικα.

«Θα προκαλούσαν χρέος, πληθωρισμό και την καταστροφή οικονομικών ευκαιριών», προέβλεψε ο Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο τεύχος της Δευτέρας.

Ο Ζεεχόφερ πρόσθεσε πως το κόμμα του θα απορρίψει οποιαδήποτε απόπειρα να κατανεμηθεί το βάρος του χρέους στην Ευρώπη.

Επίσης και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ επανέλαβε την αντίθεσή του στα ευρωομόλογα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο «να καταστεί δυνατό να υπάρξουν ευρωομόλογα μ' αυτή την κυβέρνηση».

«Τα ευρωομόλογα είναι ένα κακό μήνυμα προς τις εθνικές οικονομίες που αποτυγχάνουν στους στόχους τους», εξήγησε ο Ρέσλερ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Zontag.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου