Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Διαβεβαιώσεις προς την Κίνα Οι ΗΠΑ δεν θα πτωχεύσουν ποτέ, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν από το Πεκίνο

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μήπως τελικά οι Αμερικάνοι αποδέχονται ως ίσους τους Κινέζους??
Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4651051
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να κηρύξουν πτώχευση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από το Πεκίνο, ενώ επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι οι σημαντικοί πόροι που διακρατεί η Κίνα σε αμερικανικά δολάρια είναι «ασφαλείς».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ουδέποτε πτώχευσαν και ποτέ δεν θα πτωχεύσουν, είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε ακροατήριο στο Πανεπιστήμιο της Σετσουάν στην Τσένγκντου, στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου πραγματοποιεί την δεύτερη και τελευταία στάση της πενθήμερης επίσκεψής του στη χώρα.

Ο Μπάιντεν μίλησε για το θέμα αρκετές φορές σε συναντήσεις του με ανώτατους αξιωματούχους, ειδικά με τον πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ, καθώς το Πεκίνο διαθέτει αμερικανικά ομόλογα αξίας 1,17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.


Στην ομιλία του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είπε πως η Κίνα πρέπει να προωθήσει «το διάλογο ανάμεσα στους πολίτες, τους φοιτητές και την κυβέρνηση», αναφερόμενος για πρώτη φορά δημόσια σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην διάρκεια της επίσκεψής του.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους αναφέρθηκε σε σχετικά θέματα και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του με την κινεζική πολιτική ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου