Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ένας Ισραηλινός νεκρός από ρουκέτα που ερρίφθη από τη Γάζα

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ένας Ισραηλινός νεκρός από ρουκέτα που ερρίφθη από τη Γάζα


Ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε σήμερα και επτά τραυματίστηκαν, οι τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, από ρουκέτες Grad που ερρίφθησαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην πόλη Μπιρσεβά, στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών.



Την ίδια ώρα η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη 4 ρουκετών Grad στην περιοχή Οφακίμ στο νότιο Ισραήλ, ενώ το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή προειδοποίησε για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της βίας και ζήτησε αυτοσυγκράτηση.

Ο Ισραηλινός υπέκυψε στα τραύματά του μόλις διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Μπιρσεβά.

Συνολικά επτά ρουκέτες Grad ερρίφθησαν στη Μπιρσεβά. Από αυτές επλήγησαν άμεσα ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο, διευκρίνισαν οι ισραηλινές υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών.

"Ρίξαμε τέσσερις ρουκέτες Grad στην σιωνιστική περιοχή Οφακίμ. Αυτή είναι η απάντησή μας στα εγκλήματα των σιωνιστικών κατοχικών δυνάμεων μετά το θάνατο 15 μαρτύρων και τον τραυματισμό δεκάδων" στη Γάζα, ανακοίνωσαν παράλληλα οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Πρόκειται για την πρώτη ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση αυτή μετά την θέσπιση μιας ντε φάκτο εκεχειρίας τον Απρίλιο από τις κύριες ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα.

Από τη μία από τις ρουκέτες αυτές που ερρίφθησαν στην Οφακίμ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο παιδιά και ένας νεαρός Ισραηλινός, σύμφωνα με την αστυνομία.

"Ένα μωρό, ένα 10χρονο παιδί και ένας νεαρός άνδρας 20 ετών τραυματίστηκαν από την έκρηξη ρουκέτας Grad που έπληξε σπίτι" στο Οφακίμ, το οποίο απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Την ίδια ώρα το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, το οποίο απαρτίζουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η ΕΕ και ο ΟΗΕ, προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της βίας και απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

"Το Κουαρτέτο συνεχίζει να ανησυχεί για την αφόρητη κατάσταση στη Γάζα, όπως και για τον κίνδυνο κλιμάκωσης, και καλεί όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κουαρτέτου, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου