Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Schaeuble: Δεν υπάρχουν σχέδια για υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η δημιουργία ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είναι στην ατζέντα προς το παρόν, καθώς η ευρωζώνη μάχεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους της, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Δεν έχω πρόβλημα με την ιδέα ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης αλλά ως Γερμανός υπουργός λέω το εξής: Η αποστολή μας εδώ και τώρα είναι να επιλύσουμε το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα της ένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κυριακάτικη Die Welt ο Schaeuble.

Σημειώνεται ότι, κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel ανακοίνωσαν σχέδια για τη δημιουργία «μιας πραγματικής κυβέρνησης της ευρωζώνης».


Πάνω σε αυτό, ο Schaeuble διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση με την έννοια της οργανωτικής επιτροπής και όχι με τη συνήθη έννοια του όρου.

«Χωρίς κάποια αλλαγή στις ευρωπαϊκές συνθήκες, δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση υπό τη μορφή που την ακούτε να συζητιέται», σημείωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου