Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Εδώ ο κόσμος χάνεται και τα υπουργεία ασχολούνται με ομοφυλόφιλους και ... επώνυμα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Καλά μας τα λένε. Στην δεύτερη όμως γενιά, όταν π.χ. ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος - Ωραιόπουλος, παντρευτεί την Μαρία Βασιλάκου - Ψωμιάδου, το παιδί τους θα έχει το επώνυμο Αναγνωστόπουλος-Ωραιόπουλος-Βασιλάκος-Ψωμιάδης; Ούτε ισπανός πρίγκιπας να ήταν ...
Από το ιστολόγιο  http://www.elkosmos.gr/
justice-deptΣτην χειρότερη στιγμή της από την μεταπολίτευση βρίσκεται η πατρίδα μας. Τα πάντα δείχνουν να καταρρέουν. Και όμως, αντί να προσπαθούν κάποιοι να διασώσουν ό,τι μπορεί να διασωθεί επιμένουν να συνεχίζουν στην εφαρμογή των ιδεοληπτικών τους πεποιθήσεων, που στην ουσία επικουρούν στην πλήρη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.
Την ίδια στιγμή λοιπόν που το ελληνικό κράτος δανείζει, για να το δανείσουν (περίπτωση Φινλανδίας)το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αντί να κοιτάξει να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτούς που φταίνε γι' αυτήν την κατάντια, ασχολείται με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.



 Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει επεξεργαστεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις που επεκτείνουν, στο όνομα της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, το δικαίωμα υπογραφής συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια.
Παράλληλα, ενισχύουν το σημερινό νομοθετικό καθεστώς, που αποδείχθηκε ανεπαρκές, δεδομένου ότι δεν παρέχει ούτε στα ετερόφυλα ζευγάρια δικαιώματα σε ασφαλιστικά και εργατικά θέματα.
Με τη νέα νομοθετική παρέμβαση, που θα έχει αναδρομική ισχύ, όσοι δεν επιλέγουν τα δεσμά του γάμου, αλλά την ελεύθερη συμβίωση, θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι σύζυγοι.
Το συνολικό πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει και σημαντικές αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο, αναμένει την έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για να τεθεί σε δημόσιο διάλογο τον Σεπτέμβριο.
Θα πήξουμε στα επώνυμα
Επίσης καταργείται και η αντισυνταγματική ρύθμιση που όριζε ότι, αν δεν υπήρχε άλλη συμφωνία μεταξύ των γονέων, το παιδι έπαιρνε το επίθετο του πατέρα αυτομάτως.
Τώρα ορίζεται ότι το παιδί θα παίρνει τα επίθετα και των δύο γονέων. Πρώτο στο σύνθετο επίθετο θα αναφέρεται αυτό που αρχίζει από γράμμα που εμφανίζεται πρώτο στο αλφάβητο.
Καλά μας τα λένε. Στην δεύτερη όμως γενιά, όταν π.χ. ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος - Ωραιόπουλος, παντρευτεί την Μαρία Βασιλάκου - Ψωμιάδου, το παιδί τους θα έχει το επώνυμο Αναγνωστόπουλος-Ωραιόπουλος-Βασιλάκος-Ψωμιάδης; Ούτε ισπανός πρίγκιπας να ήταν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου