Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

H ΕΝΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 21-8-2011

Η Συρία αύξησε τις περιπολίες της στα σύνορα με την Τουρκία
Ανακοινώθηκε πως η Συρία για να αντιμετωπίσει τα τουρκικά σχέδια για μια ουδέτερη ζώνη στην περιοχή έστειλε εντολή στις στρατιωτικές συνοριακές της μονάδες να αυξήσουν τις περιπολίες.



Με βάση τις πληροφορίες η ιδέα πως η κυβέρνηση του Ερντογάν για να αντιμετωπίσει ένα πιθανό μεταναστευτικό ρεύμα από την Συρία σχεδιάζει την δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης μέσα στα εδάφη της Συρίας, ανησύχησε ιδιαίτερα το καθεστώς του Άσαντ. Το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας έστειλε εντολή σε όλες τις μονάδες των συνόρων με την Τουρκία να αυξήσουν τις περιπολίες τους.

Επίσης το υπουργείο ζήτησε να ενημερώνεται αμέσως για την παραμικρή κινητικότητα τουρκικών στρατευμάτων.
Ένα ακόμη σημείο της έντασης που υπάρχει ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία είναι και το ότι άρθηκε η απαγόρευση ομιλίας προς τον τύπου που είχε επιβληθεί στους υπαλλήλους των στρατοπέδων προσφύγων. Στην αρχή είχε επιβληθεί απαγόρευση ομιλίας προς τον τύπο και για τους υπαλλήλους και για τους πρόσφυγες.
Επίσης η Τουρκία προκάλεσε την αντίδραση της Συρίας καθώς επέτρεψε σε μια επίσημη αγγλική αντιπροσωπεία να επισκεφτεί το στρατόπεδο των προσφύγων.
Οι αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονται στα στρατόπεδα προσφύγων είναι η πιο σημαντική πηγή στοιχείων για την προσαγωγή των αρμόδιων της Συρίας στo Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου