Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Γερμανία: Βέβαιος για λύση στο θέμα των εγγυήσεων ο Γεργκ Ασμουσεν

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα των εγγυήσεων για το δεύτερο δάνειο προς την Ελλάδα, αφού όπως υποστήριξε υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γεργκ Ασμουσεν. Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως οι εγγυήσεις προς τη Φινλανδία θα είναι απολειστικά χρηματοοικονομικού χαρακτήρα.


«Έχουμε κάποιο χρόνο, επειδή το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας δεν θα φθάσει σε εμάς πριν από τον Οκτώβριο, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε λύση», ανέφερε ο κ. Ασμουσεν σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNBC, που αναμετέδωσε το Reuters. Σημείωσε επίσης ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, που θα αποτελεί το μόνιμο χρηματοδοτικό ταμείο από το 2013, δεν θα περιλαμβάνει όρους για το ενδεχόμενο εξόδου μία χώρας- μέλους από την Ευρωζώνη.
Την Τρίτη, ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γίρκι Κατάινεν δήλωσε ότι είναι θέμα ημερών ή εβδομάδων βρεθεί λύση για τις εγγυήσεις σχετικά με το δεύτερο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα.

Ευ. Βενιζέλος: Χρηματοοικονομικές οι εγγυήσεις προς τη Φινλανδία

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως οι εγγυήσεις προς την Φινλανδία που συζητεί η Ελλάδα, θα είναι απολειστικά χρηματοοικονομικού χαρακτήρα.
«Μιλάμε πάντα για εγγυήσεις χρηματοοικονομικού χαρακτήρα που δεν δημιουργούν πρόβλημα στο πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας», διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. «Πρέπει να σταματήσει η αστειότητα που ξεκίνησε από τη ΝΔ» για τις εγγυήσεις με τη Φινλανδία, παρατήρησε χαρακτηριστικά και αφού σημείωσε πως όλες οι χώρες της Ε.Ε. είναι εναντίον των απαιτήσεων της σκανδιναβικής χώρας, εκτίμησε ότι τελικώς θα υπάρξει ένα σχήμα χρηματοοικονομικών εγγυήσεων μερικών εκατομμυρίων που δεν αφορά εμπράγματες εγγυήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου