Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πρώτη «νίκη» της Μέρκελ για τον Μηχανισμό Στήριξης

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Την πρώτη της μάχη κέρδισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ως προς την την επικύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. Ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα πως το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο για την επέκταση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF).



Η επόμενη μεγάλη μάχη θα δοθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στην Bundestag, εν μέσω έντονων εσωκομματικών διαφωνιών και ενώ ο κυβερνητικός συνασπισμός του Βερολίνου έχει πλειοψηφία μόλις 20 εδρών.
Θα εξασφαλίσει δική της πλειοψηφία η Μέρκελ;
Δεδομένων των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει, παραμένει ανοιχτό εάν η κυβέρνηση καταφέρει να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο από τη βουλή με δική της πλειοψηφία.
Σε σημερινή της συνέντευξη στην Berliner Morgenpost η γγ. των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες υπογραμμίζει ότι εάν η Άγκελα Μέρκελ δεν εξασφαλίσει δική της πλειοψηφία, τότε είναι πιθανόν να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Βέβαιος ότι οι βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων θα στηρίξουν το νομοσχέδιο εμφανίζεται ο επικεφαλής της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ. Σε σημερινές του δηλώσεις προς την εφημερίδα Bild εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι «θα εξασφαλίσουμε δική μας πλειοψηφία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου