Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κόσοβο: Έληξε επιχείρηση για τον εντοπισμό δολοφόνου ενός αστυνομικού

Σχόλιο ιστολογίου μας : Έχει ενδιαφέρον πάντως .....μόνοι Σέρβοι ελέγχθησαν από τις ειρηνευτικές Δυνάμεις....
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Κόσοβο: Έληξε επιχείρηση για τον εντοπισμό δολοφόνου ενός αστυνομικού
Επιχείρηση της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) διεξήχθη τις πρωινές ώρες στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, στο πλαίσιο των ερευνών για τη διαλεύκανση της δολοφονίας μέλους των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων του Κοσόβου στις 26 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο χωριό Ζούπατς, στο δήμο Ζούμπιν Πότοκ, μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ (KFOR) σε διάφορες περιοχές έστησαν οδοφράγματα και πραγματοποιούσαν ελέγχους σε όλα τα διερχόμενα οχήματα.

Ο περιφερειακός εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κοσόβου Μπεσί Χότι δεν ανέφερε, αν κατά την επιχείρηση έγιναν συλλήψεις, τονίζοντας ότι η ενημέρωση θα γίνει από την Eulex.

Λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος της Eulex Ίρινα Γκιντέλιεβιτς δήλωσε ότι η ειδική αστυνομία της Eulex κατέσχεσε όπλα και αποδεικτικά στοιχεία στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του αστυνομικού.

Υπάρχουν έξι εντάλματα σύλληψης υπόπτων για εμπλοκή στη δολοφονία, τόνισε και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση διεξήχθη από την ειδική αστυνομία της Eulex με τη συνδρομή της KFOR.

Τις έρευνες για τη δολοφονία διεξάγουν από κοινού η Eulex και η αστυνομία του Κοσόβου, ανέφερε η εκπρόσωπος της αποστολής της ΕΕ στο Κόσοβο, διευκρινίζοντας ότι έγιναν έρευνες σε τέσσερις κατοικίες.

«Επιχειρήσεις, όπως η σημερινή πρέπει να αναμένονται και στο μέλλον», είπε και πρόσθεσε: «Η Eulex καλεί την τοπική κοινότητα να στηρίξει το κράτος του νόμου και να βοηθήσει στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες σοβαρών εγκλημάτων. Θα είναι προς όφελος όλων».

Ο κ. Χότι τόνισε ότι οι Σέρβοι κάτοικοι του χωριού Ζούπατς αμέσως μετά την έναρξη της επιχείρησης της Eulex συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο και ότι προσήλθαν και Σέρβοι από άλλους οικισμούς του δήμου Ζούμπιν Πότοκ, αλλά δεν υπήρξαν επεισόδια.

Η επιχείρηση άρχισε στις 6 το πρωί (τοπική ώρα) και διήρκεσε πέντε ώρες. Στον επαρχιακό δρόμο Μιτρόβιτσα-Ριμπέριτσε και σε άλλες οδικές αρτηρίες είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων.

Τα μέλη της Eulex προχώρησαν σε εφόδους σε σπίτια Σέρβων, στο δήμο Ζούμπιν Πότοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου