Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αμετάβλητη η αξιολόγηση της ρωσικής οικονομίας από το Standard&Poor's

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Αμετάβλητη η αξιολόγηση της ρωσικής οικονομίας από το Standard&Poor's


Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard&Poor's ανέφερε σε ανακοίνωσή του σήμερα ότι δεν μεταβάλει την αξιολόγησή του για την πιστοληπτική ικανότητα της ρωσικής οικονομίας (BBB/A-3 για τα δάνεια σε ξένο νόμισμα, BBB/A-2 για τα δάνεια σε ρούβλι), ούτε την πρόβλεψή του για τη "σταθερή προοπτική" της.


Ο οίκος αιτιολόγησε την απόφασή του αυτή αφ’ ενός διότι "η Ρωσία, σήμερα, είναι ασθενώς χρεωμένη", αλλά αφ’ ετέρου "υπάρχει μια διφορούμενη διαδικασία, αναφορικά με τη διαδοχή στην προεδρία" της Ρωσίας.

"Όμως τα ανωτέρω ατού (της σημερινής Ρωσίας) ισοφαρίζονται από τις αδυναμίες, που σχετίζονται με την κατάρτιση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της--ελλοχεύει κίνδυνος ελλειμμάτων-- , όπως και από τη μεγάλη μεταβλητότητα που διακρίνει τα τιμολόγια των ρωσικών εξαγωγών" ιδίως των ορυκτών καυσίμων (ποσοστό 60% του συνόλου των εξαγωγών) και άλλων ορυκτών, υποστηρίζει ο οίκος.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο ρωσικός προϋπολογισμός είχε το 2009 έλλειμμα σχεδόν 6% του ΑΕΠ, στη σκιά της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ο Standard&Poor's προσδοκά ότι η κυβέρνηση στη Μόσχα θα καταρτίζει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ήδη από το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου