Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Απειλεί με εισβολή στα Παλαιστινιακά εδάφη το Ισραήλ, σε περίπτωση αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
iebermanΤο αίτημα για την ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ, το οποίο αναμένεται να υποβληθεί το Σεπτέμβριο, αποτελεί "μια απειλή σοβαρότερη απ' αυτή της Χαμάς", που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Οικονομικών.
"Αυτή η πρωτοβουλία των Παλαιστινίων αποτελεί μια απειλή σοβαρότερη από αυτή της Χαμάς στη Γάζα και δεν θα μείνει αναπάντητη από το Ισραήλ", δήλωσε στο δημόσιο ισραηλινό ραδιοσταθμό ο Γιουβάλ Στάινιτς του (δεξιού) κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ερωτηθείς επίσης σήμερα στο ραδιόφωνο, ο υπουργός Εθνικών Υποδομών Ούζι Λαντάου διευκρίνισε: "Σ' αυτή την υποθετική περίπτωση, είναι σαφές πως οι συμφωνίες μας με τους Παλαιστίνιους θα ήταν άκυρες".



"Θα έπρεπε τότε να επιβάλουμε την κυριαρχία μας στους τομείς των (κατεχόμενων παλαιστινιακών) Εδαφών για τους οποίους υπάρχει συναίνεση στο Ισραήλ, δηλαδή στην κοιλάδα του Ιορδάνη και στους μεγάλους οικισμούς, ενδεχομένως και σε ακόμη περισσότερους", πρόσθεσε ο Λαντάου, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος Ισραήλ Μπεϊτέινου της εθνικιστικής δεξιάς του υπουργού Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Καθώς οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν να πετύχουν κατ' αρχήν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον ΟΗΕ και την αναγώριση της Παλαιστίνης μέσα στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, πριν από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, δηλαδή στο σύνολο της Δυτικής Όχθης, τη Λωρίδα της Γάζας και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου