Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στόχος κυβερνοεπίθεσης ο WikiLeaks

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Στόχο κυβερνοεπίθεσης ανακοίνωσε ότι αποτελεί ο ιστότοπος WikiLeaks, μετά τη δημοσιοποίηση νέων διπλωματικών τηλεγραφημάτων. Η Αυστραλία τον χαρακτηρίζει"απίστευτα ανεύθυνο", μετά τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που αποκαλύπτουν την ταυτότητα Αυστραλών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι πως διατηρούν σχέσεις με την υεμενική τρομοκρατία.

"Ο WikiLeaks.org αποτελεί αυτή τη στιγμή στόχο κυβερνοεπίθεσης", ανακοίνωσε ο ιστότοπος που είναι ειδικευμένος στην αποκάλυψη διαβαθμισμένων ντοκουμέντων σ' ένα λακωνικό μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω του Twitter. Το μήνυμα συνοδεύεται από ένα σύνδεσμο προς τον ιστότοπο cablegatesearch.net όπου μπορεί κανείς να συμβουλευτεί αντίγραφα των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που έχει ήδη δημοσιοποιήσει ο WikiLeaks.

Στα τελευταία τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε περιλαμβάνεται μια διακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπέρα, η οποία συνιστά να επιβληθεί απαγόρευση των αεροπορικών ταξιδιών σε 11 αυστραλούς πολίτες και να περιληφθούν τα πρόσωπα αυτά στον κατάλογο των "υπό παρακολούθηση", όπως και δώδεκα άλλοι.

Αυτή η διαβαθμισμένη διακοίνωση, η οποία φέρει ημερομηνία Ιανουάριος 2010, αποκαλύπτει την ταυτότητα των 23 προσώπων, τα οποία θεωρούνται ύποπτα ότι συνδέονται με τον ριζοσπάστη αμερικανο-υεμενίτη ισλαμιστή Ανουάρ αλ-Αουλάκι.

Η Καμπέρα συνήθως δεν σχολιάζει τα τηλεγραφήματα που δημοσιοποιούνται από τον WikiLeaks, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή ο αυστραλός υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μακλίλαντ καταδίκασε αυστηρά αυτές τις αποκαλύψεις.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είναι αυστραλός πολίτης, απάντησε: ο Ρόμπερτ Μακλίλαντ "εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε δημόσια ότι οι υπηρεσίες του παρέδωσαν 23 Αυστραλούς στην αμερικανική πρεσβεία χωρίς καμιά διαδικασία".

"Αν ο κ. Μακλίλαντ δεν είναι ευτυχής που πιάστηκε επ' αυτοφώρω, θα πρέπει ίσως να εξετάσει το ενδεχόμενο να ακυρώσει το αυστραλιανό διαβατήριό μου, για μια ακόμη φορά", πρόσθεσε μιλώντας από την Αγγλία, όπου βρίσκεται υπό κατ' οίκον κράτηση περιμένοντας την απόφαση της δικαιοσύνης για την έκδοσή του ή όχι στη Σουηδία, όπου κατηγορείται σε μια υπόθεση βιασμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου